I dag var det pressträff hos Film i Väst och Studio Fares i Trollhättan när Anna Odell presenterade sin film Anna Odell Untitled. Filmen har spelats in i två omgångar i studion och får premiär 2018. I huvudrollerna ser vi bland andra Mikael Persbrandt, Anna Odell, Vera Vitali, Trine Dyrholm och Shanti Roney. B-Reel Films (Frida Bargo och Mattias Nohrborg) producerar i samproduktion med bland andra Film i Väst.

Några pressröster:

Om filmen:
Anna Odell
rör sig i landet mellan verklighet och fiktion när hon undersöker vad det innebär att vara människa i en medialt gränslös tid. I Anna Odell Untitled leker Odell med den offentliga bilden av sig själv och Mikael Persbrandt. Hon som den gränslösa konstnären, han som den utlevande skådespelaren och alfahannen. Vad sker egentligen när man gör saker som man inte bör göra, eller i verkligheten inte vågar göra? Och hur reagerar människorna omkring? Målet är att Odell och Persbrandt ska dekonstruera sig själva och sina invanda roller, tränga in i varandra och försöka förstå varför de är som de är.

Skådespelarna Vera Vitali, Jens Albinus, Sofie Gråböl, Trine Dyrholm, Thure Lindhardt, Shanti Roney agerar Odells och Persbrandts ”alter egon”, alla tilldelade olika sidor för att gestalta och synliggöra karaktärsdrag hos dem. Genom att regissera och styra sina alter egon synliggör de sina inre upplevelser av sig själva men även andras, vilka de har varit, vilka de vill vara och är. Gruppen utsätts för olika prövningar och resultatet är en film som garanterat inte liknar något annat.

Regi och manus: Anna Odell
Producenter: Frida Bargo & Mattias Nohrborg
B-Reel Films i samproduktion med Film i Väst, SVT, Avenyfamiljen, Fasad Produktion och Nimbus, med stöd av Svenska Filminstitutet och Danska Filminstitutet. Distribution: Triart Film.

Bilderna: Gus Kaage/Film i Väst. Fria att använda mot angivande av källan.