I dag är det premiär för Bo Sjökvists och Bengt Löfgrens film Ingen tid för kärlek – En film om Johnny Bode. Filmen är producerad av Fredrik Lange på Vilda Bomben Film i samproduktion med Film i Väst. Distribution: Triart Film.

Johnny Bode (1912-1983) var en svensk schlagerstjärna, skojare, kleptoman, operettkung och snuskmusikinnovatör. Han hade stora succéer både i Sverige och Europa, men ändå är han idag helt utskriven ut historien. Varför? Hans liv är så innehållsrikt och så bisarrt att det nästan är svårt att tro att det är sant.

Besatt av personen, historien och levnadsödet sätter Bo Sjökvist in Johnny Bode i ett samhälleligt perspektiv och skapar en levande bild av den udda människan bakom rubriker som ”Grammofonsuccé för 17-årige Johnny Bode”, ”Johnny Bode drar fulla hus”, ”Plattcharmör fast för checkbedrägeri”, ”Johnny Bode hotade kumpan med revolver”, ”Bode omyndigförklarad”, ”Bluffade till sig julskinka på Malmöhotell”, ”Bode gör show för Quisling”, ”Bode på mentalsjukhus” och ”Komponist im Landesgericht” med mera.

I Dagens Nyheter ger Ove Säverman filmen betyget 4 (av 5):
”Filmen är lika udda och underhållande som sitt föremål. Bo Sjökvist är förundrat besatt av schlagernarren. Han skålar i brännvin på Bodevis (inte bita av) hos framlidne Ingmar Norlén som skrev böcker om Bode och nära nog lyckades leda i bevis att Bode inte var så oskyldig som han ville verka i sitt förhållande till Quislingregimen i Norge.”

I Svenska Dagbladet sätter Jan Lumholdt betyget 4 (av 6):
”Ingen tid för kärlek ger trots sin titel tid för just kärlek, till sin osedvanligt slyngelaktige huvudperson och till människor som Lillemor Dahlqvist, som såg den trasige lille kraken bortom allt det andra. De mustiga skrönorna pareras med försök till värdighet över ämnet – en, kan det tyckas, smått omöjlig mission som faktiskt lyckas.”

TV4 sätter Ronny Svensson betyget 4 (av 5).

Fler recensioner och kommentarer hittar du här:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/970300?programid=5053

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6812953

https://www.facebook.com/Johnny-Bode-138735140523/?hc_ref=ARTnJXoTFa0NuUd0gpnXRm1gj0giYCOBQyrpfFXiBgBa6pjwaPVrnUbqc3nEcWI8euk&fref=nf

Här kan du se en trailer för filmen:

https://www.youtube.com/watch?v=qMqeQN-Yli4

https://player.vimeo.com/video/230753821