I januari invigde Thea Hvistendahls film Hanteringen av odöda Göteborg Film Festival. Fredag 15 mars får den svensk biopremiär. Filmen baseras på John Ajvide Lindqvists skräckroman med samma namn. För manus står Thea Hvistendahl och John Ajvide Lindqvist. Filmen produceras av Kristin Emblem och Guri Neby, Einar Film, i samproduktion med Lizette Jonjic, Zentropa Sweden och Film i Väst. Filmen är delvis inspelad i Åmål.

Handlingen i filmen utspelar sig i Oslo, där hela elnätet ballat ur. På bårhus och kyrkogårdar vaknar de nyligen avlidna till liv. En morfar fylls med hopp om att hans barnbarn kan återuppstå samtidigt som en gift man fylls av fasa när han ser vad hans fru har blivit. Det är en skräckhistoria som går utöver sina givna gränser genom att visa vad de dödas återkomst verkligen kan innebära för dem som älskade dem.

Thea Hvistendahl debuterade som långfilmsregissör 2017 med publiksuccén Adjö Montebello – en hybridfilm om bandet Karpe Diem. Hon har också regisserat flera prisvinnande kortfilmer, bland andra Satans barn (2019) och Cramps (2020). John Ajvide Lindqvists bok Hanteringen av odödakom 2005. Några av hans böcker har filmatiserats: Låt den rätte komma in (2004) och Gräns (2019), som samproducerades med Film i Väst och som också vann priser i Cannes och European Film Awards och var Oscarnominerad för Bästa mask och peruk.