Tonislav Hristovs spelfilmsdebut The Good Driver har i dag svensk biopremiär. Filmen är producerad av Making Movies i samproduktion med Annika Hellström, Erika Malmgren, Rikard Olsson, Cinenic Film, i samproduktion med Film i Väst. Delar av av postproduktionen har skett i Göteborg med Auditory och kompositören Lisa Nordström.

The Good Driver handlar om Ivan, en bulgarisk taxichaufför som försöker gottgöra sina misstag och visa för sin hustru och son att han har förändrats. Samtidigt förstår han att det finns många sätt att visa vad man egentligen går för.

Så här skriver ett urval recensenter:

Jacob Lundström sätter betyget 3 (av 5) i Dagens Nyheter: ”The Good Driver påminner om flyktingkrisen som aldrig tog slut – familjer splittras och människorna går fortfarande under på vägen till Europa. Själv fastnar chauffören framför hemmavideor på en liten pojke som visar sig vara sonen som finns kvar i Finland. Landet i norr framstår som en omöjlig dröm för någon som Ivan. Det finns splittring och ojämlikhet även inom Europa, men Tonislav Hristov visar att uppgivenhet inte måste utesluta solidaritet.”

Maria Domellöf-Wik sätter också betyget 3 i Göteborgs-Posten: ” Tonfallet är träffsäkert och miljöerna känns autentiska. Vänskapen som hänger på en allt skörare tråd påminner om utforskandet av vad vänskap egentligen tål i det hyllade irländska dramat The Banshees of Inisherin. Det är inte dåligt för en spelfilmsdebut.”

Här kan du läsa fler recensioner