Saga Norén och Olivia Rönning i all ära men nu kommer Sophie Borg! En Nordic noir-polis utan självinsikt, som är rapp i käften och struntar i att följa chefers direkta order. Vår hjältinna i kriminalkomediserien Fallet spelas av Lisa Henni (Snabba Cash, Tillbaka till Bromma) och som medhjälte har hon vid sin sida Adam Godley (Breaking Bad, Homeland). Serien är till stora delar inspelad i Västra Götaland.

Ett makabert mord med religiösa förtecken begås och Sophie Borg blir satt på att utreda fallet. En brittisk man som under märkliga former besökt orten har fallit offer för en bestialisk mördare. Den lokala polischefen Klas Wall (Tomas von Brömssen) är i slutet av sin karriär och har svårt att dölja sin upphetsning över att för första gången i sitt liv få ett mordfall av nationellt intresse på sitt bord.

I offrets hemby i engelska St Ives nås kriminalkommissarie Tom Brown (Adam Godley) av beskedet. Han är mycket erfaren i yrket och hade han inte varit så konflikträdd så skulle han varit den bästa polis det går att hitta. Åtminstone i St Ives.

Tom har, liksom Sophie, förbrukat sina chefers tålamod till sista droppen och blir som skickas till Sverige för att delta i utredningen. Nu behöver Sophie och Tom samarbeta för att lösa fallet, inte bara för att rädda den lilla byn ur mördarens skräckvälde, utan även för att rädda sina egna karriärer.

I ledande roller ser vi även bland andra Björn Kjellman, Lia Boysen, Björn Granath, Stina Rautelin, Meliz Karlge, Magnus Krepper, Christoffer Nordenrot och Dag Malmberg.

Kriminalkomedin Fallet är 8 x 30 minuter och är en samproduktion med SVT, FLX, Film i Väst, DR med stöd av Nordisk Film och Tv fond.

Författare: Erik Hultkvist, Tapio Leopold, Rikard Ulvshammar, Robin Muhr. Konceptuerande regissör: Simen Alsvik (Lilyhammer, Neste Sommer). Regi: Jon Holmberg (Swedish Dicks, Inte OK).

Seriestart i SVT1 fredag 14 april kl 21.00

På bilden: Sonja (Stina Rautelin), Tom Brown (Adam Godley), Klas Wall (Tomas von Brömssen), Bill Wall (Christoffer Nordenrot) och Sophie Borg (Lisa Henni). Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.