I kväll klockan 21.00 på SVT1 är det premiär för första avsnittet av Beata Gårdelers tv-drama Allt jag inte minns, som baseras på Jonas Hassen Khemiris roman med samma namn. Serien är delvis inspelad i Trollhättan Black Spark och Kärnfilm Production  i samproduktion med Sveriges Television och Film i Väst.

En ung man dör i en bilkrasch och hans mammas värld rasar samman. När hon får reda på att det kanske inte var en olycka trots allt blir hon besatt av att ta reda på sanningen: varför dog hennes 25-åriga son? Hennes sökande leder henne till de två personer som stått Samuel närmast innan hans död. Hans bäste vän Vandad, en våldsam smågangster med en stor hemlighet, och Laide, en framgångsrik affärsadvokat. Allt eftersom de berättar sina två sidor av sanningen framträder en bild av en relation där Samuel står sliten mellan två starka motpoler – en dragkamp med ödesdigra konsekvenser för alla inblandade.

Allt jag inte minns är en miniserie baserad på Jonas Hassen Khemiris roman med samma namn. Det är ett episkt, färgstarkt och komplext relations- och kärleksdrama berättat som ett spännande mysterium centrerat kring en huvudfråga: varför dog en ung människa alldeles för tidigt? Sökandet går via existentiella frågeställningar om sanning, kärlek, livet och döden, samtidigt som det ställer vår samtid på sin spets.

Romanen släpptes 2015 och har översatts till över 25 olika språk. Samma år vann den Augustpriset och blev nominerad till Svenska Dagbladets litteraturpris.

För manus står Piotr Marciniak och regin Beata Gårdeler. I huvudrollerna ser vi Armand Mirpour som Samuel, Siham Shurafa som Laide och Pablo Leiva Wenger som Vandad. Rollen som Samuels mamma, Gunilla, spelas av Pernilla August.

Allt jag inte minns produceras av Black Spark och Kärnfilm Production  i samproduktion med Sveriges Television och Film i Väst.