Nu har komediserien Familjen Andersson fått premiär på SVT. En humorserie som handlar om hela Sunes familj. Den här gången har de vuxna större plats i berättelsen. Regissör är Peter Dalle och i rollerna ser vi bland andra Filip Berg, Liv Mjönes, Per Andersson, Julia Dufvenius och den norska storstjärnan Sven Nordin. Serien produceras av Patrick Ryborn och Linus Stöhr Torell på Unlimited Stories i samproduktion med SVT och Film i Väst.

Familjen Andersson bygger på Sunes universum som är skapat av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Filmerna om Sune har blivit stora succéer de senaste åren, och sammanlagt har det gjorts sju långfilmer.

Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman.

I den nya serien följer vi Karin och Rudolf och deras tre barn i den lilla staden Glimmerdagg, på jobbet och i hemmet. Precis som alla föräldrar försöker de få vardagspusslet att fungera, det är bara det att vardagen sällan blir vardaglig med den här familjen…

Granne med Anderssons bor även den dryga norrmannen Oddvar (Sven Nordin). Han gör allt för att förpesta grannsämjan och försöker starta en norsk-svensk konflikt i området. Vi får också möta Karin och Rudolfs vänner familjen Blixt (Per Andersson och Julia Dufvenius).

Bildtext: Familjen Andersson spelas av Filip Berg, Liv Mjönes, Olle Einarsson, Laura Lindkvist och Folke Axelsson Schulman. Fotograf: Janne Danielsson.