Nästan 1,5 miljoner såg första avsnittet av dramaserien Vår tid är nu, vars första avsnitt i går sändes i SVT. Det är en ovanligt bra öppning för en svensk dramaproduktion. Serien är nästan helt inspelad i Göteborg och i studion i Jonsered och är en samproduktion mellan Jarowskij, SVT, Viaplay och Film i Väst. Serien sänds i tio avnsitt i SVT1, SVT24 och SVT Play under hösten. Ytterligare tio avsnitt kommer hösten 2018.

Även kritikerna hyllar Vår tid är nu:

Lars Ring ger serien betyget 5 (av 6) i Svenska Dagbladet:
”Vår tid är nu är först och främst en familjehistoria med närmast norénska förtecken: en dominant mor, två bröder med helt olika karaktär, lillasystern Nina – enligt ovan – som vill modernitet och älskar jazz. Lägg till detta hela det stora restaurangköket och dess personal och deras liv och öden. Tillsammans blir det en rik väv där manusförfattarkvartetten får med det mesta: en antisemitism som dröjer sig kvar, riktiga skurkar, ensamma mödrar, en lesbisk kärleksrelation, flyktingtema, alkoholism, skandaler och oidipala bindningar.W

Karolina Fjellborg ger den betyget 4 (av 5) i Aftonbladet:
”Det är ett minutiöst välgjort, detaljrikt och enastående välekiperat kostymdrama för alla åldrar, som trots sin historiska inramning och sina tidstypiska attityder känns förvånansvärt modernt, tack vare höga produktionsvärden, engagerande karaktärer som brottas med tidlösa teman, små doser av humor på rätt ställen och en övergipande känsla av framåtdriv och omdaning.”