I dag är det svensk biopremiär för Tarik Salehs film The Nile Hilton Incident, som belönades med Jurypriset vid filmfestivalen i Sundance och som lockat över 400 000 fransmän till biograferna. I huvudrollens er vi Fares Fares. Filmen är proderad av Atmo, Kristina Åberg, och samproduceras av Film i Väst bland andra. Scanbox distribuerar. Filmen får fina omdömen bland recensenterna.

Jan Söderqvist ger den betyget 5 (av 6) i Svenska Dagbladet:

” Vår Noredin /Fares Fares/ får underkänt på samtliga punkter. Han är ingen Philip Marlowe och inte mycket till hedersman eller hjälte. Han är lika usel som alla andra, djupt insyltad i den systematiska manipulationen av rättssamhället. Likt en sömngångare rör han sig genom en tillvaro som är genomsyrad av korruption. När hans åldrige far föraktfullt anklagar honom för att ha stulit, bryr han sig inte ens om att låtsas något annat. Hans stora bekymmer i livet är den svajiga bilden i hans gamla tjock-tv. En njutbar Fares Fares gör ledan och hjälplösheten kallsvettigt påtagliga.”

Mats Johnson i Göteborgs-Posten betyg 4 (av 5):

”Tarik Salehs The Nile Hilton incident är en tvättäkta film noir, pessimistisk, lite rörig och cynisk, med internationellt gångbare Fares Fares, känd från till exempel Snabba cash-filmerna och Zero Dark Thirty, i huvudrollen.”

Sofia Olsson i SVT Kulturnyheterna, betyg 4 (av 5):

”The Nile Hilton Incident är en tät korruptions-noir som utspelar sig i Kairo år 2011, under de spända veckor som ledde fram till diktator Hosni Mubaraks landsflykt.”

För fler recensioner.