9-12 september pågår Frame Filmfestival Frame Filmfestival 2021 i salong och online. Frame är festivalen för dig som gör film, är med i film och som älskar att se ny kort film. Film i Väst är medarrangör på flera programpunkter. Föranmälan krävs för de flesta punkter, det gör du här.

9 september 17:00-17:45 (livesändning, kräver att du är registrerad)
Film i Väst och Frame: Kreativa samarbeten för att hitta sin röst, regissören Mika Gustafson och producenten Nima Yousefi presenterar sin kommande långfilm Sisters i ett samtal med filmjournalisten Emma Gray Munth. Garanterat tips och inspiration!

9 september klockan 13:00-16:00, Film i Väst, Kungsgatan 7
Göteborg. Filmaren Gorki Glaser-Müller talar på ämnet Kan man spela in en dokumentär alldeles själv? I denna dokumentärfilmsdedikerade workshop fokuserar vi på hur du som filmare kan arbeta i ett minimalt team bestående av bara en person – du! Gorki Glaser-Müller spelade in Film i Västs samproduktion Children of the Enemy helt själv, i Syrien och i Irak.

9 september 18:00-20:00, Bio Capitol 1
I gränslandet mellan det destruktiva och det konstruktiva: Ultras med Ragnhild Ekner & Aage Radmann. Kvällens gäster är Ragnhild Ekner, regissör till Ultras, och Aage Radmann, universitetslektor vid Idrottsvetenskapliga institutionen, Malmö universitet. De båda möts i ett samtal kring supporter- och gruppkulturer som balanserar mellan det destruktiva och det konstruktiva, med avstamp i dokumentärfilmen Ultras – ett episkt panorama om ultrasgrupper (alltså fotbollssupporters) på olika platser i världen. Ultras samproduceras med Film i Väst. Göteborg Film & tv-bar arrangerar samtalet.

10 september 15:00-15:40, Film i Väst, Kungsgatan 7
Five 4 Fiction möter Jesper Klevenås: Från kort- till långfilm. Att som regissör och förvaltare av en viktig historia ta steget från att göra kortfilm till att verkligen göra sin första långfilm är en helt annat kliv i fråga om tid, pengar och antalet människor inblandade. Jesper Klevenås har efter att antal kortfilmer gjort debutlångfilmen Shop, med premiär i november. Deltagarna i Film i Väst och FilmClouds talangutvecklingsprogram Five 4 Fiction ställer frågor. Filmen Shop handlar om Linda som lider av ett okontrollerat shoppingmissbruk.

10 september 17:00-18:00, Vägar vidare i filmlandskapet – HDK-Valands avgångsklass från konstnärligt kandidatprogram i film, Film i Väst, Kungsgatan 7, Göteborg

Frame tar pulsen på HDK-Valands filmstudenter som snart lämnar skolans korridorer. Men först ska de spela in sina examensfilmer, det sista projektet, som kanske blir språngbrädan till nästa, och nästa… Vad fokuserar de på just nu i sina projekt och vart är de i processen. Kanske söker de fler teammedlemmar inför inspelning? Har det ställt in siktet på framtiden och karriären? Vår samtalsledare Sanjin Pejkovic frågar ut avgångsklassen: Alfred Hedbratt, Jasmijn Kooijman, Joel Vikstén Abrahamsson, Lina Berger, Sally Jacobson och Simone Norberg. Film i Väst finansierar avgångselevernas filmer.

Bland filmerna i de fyra tävlingsklasserna finns fyra av Film i Västs samproduktioner:

Tungvikt:

  • Vidare av Liselotte Persson, Christian Zetterberg
  • The Birthday av Ellen Johansson

27+

  • Du är alltid 20 av Christer Wahlberg
  • Metamorfos av Clara Olausson