Nu är programmet till Göteborg Film Festival klart. 70 filmer från 39 länder på 11 med start den 29 januari. Ett  högkvalitativt program, där allt visas digitalt för en billig peng under elva dagar. Flera av Film i Västs samproduktioner är representerade, både i huvudtävlan om Dragon Award Best Nordic Film och i Startsladden. 

För 33:e gången delar Göteborg Film Festival ut pris till bästa nordiska film: Dragon Award Best Nordic Film. Totalt sju filmer tävlar om prissumman på 400 000 kronor. Vinnaren av Dragon Award Best Nordic Film utannonseras den 8 februari. Priset delas ut i samarbete med Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad. Tre av Film i Västs samproduktioner är utvalda (markerade med *)

  • En runda till av Thomas Vinterberg (Danmark)*
  • Pleasure av Ninja Thyberg (Sverige)*
  • Sweat av Magnus von Horn (Sverige/Polen)*
  • Gritt av Itonje Søimer Guttormsen (Norge)
  • Persona Non Grata av Lisa Jespersen (Danmark)
  • Tigrar av Ronnie Sandahl (Sverige)
  • Tove av Zaida Bergroth (Finland).

I kortfilmsprogrammet Startsladden finns Christer Wahlberg med sin film Du är alltid 20. I en film från det tidiga 2000-talet hittar Christer sitt 19-åriga jag. På filmen, som har de fetaste ljudeffekterna och titeln Knark, spelar han och hans bästa vän vuxna versioner av sig själva. En vinterkväll förändras allt, de storslagna framtidsvisionerna slås i kras och filmen blir till ett vemodigt minne av odödlig ungdom och en vänskap som gått förlorad. Hela startfältet hittar du här. 

Extra roligt är det att festivalen tilldelar Ruben Östlund 2021 års Nordic Honorary Dragon Award. En regissör som Film i Väst samarbetat med i en lång rad filmer, nu senast i kommande Triangle of Sadness.

Hela programmet hittar du här.

Här kan du köpa ett digitalt pass (295 kronor) till elva dagars filmtittande.