Tre samproduktioner är uttagna till Panorama-sektionen vid Berlin Film Festival. Det är Milad Alamis Motståndaren, Tonia Noyabrovas Do You Love Me? samt David Zonanas Heroico.

Motståndaren av Milad Alami är uttagen i Panorama-sektionen. Efter en våldsam incident bestämmer sig Imam för att lämna allt bakom sig och börja om i ett nytt land tillsam[1]mans med sin familj. Men det förflutna vägrar att släppa sitt grepp om dem. Imam inser motvilligt att den svåraste motståndaren är han själv.

Manus och regi: Milad Alami. Producent: Annika Rogell, Tangy. Filmen är delvis inspelad i Göteborg.

 

 

 

Do You Love Me? av Tonia Noyabrova

Manus och regi Tonia Noyabrova. Producent Family Production, Anastasiya Bukovska, Danylo Kaptyukh. Svensk samproducent Jonas Kellagher, Commonground Pictures. Cloudberry står för delar av postproduktionen.

Man måste vara tillräckligt modig för att våga göra sitt kvitt sitt gamla jag för att kunna växa upp. Kira blir snabbt vuxen under det tidiga 1990-talet när hon ser sin familj splittras och sin sovjetiska barndom slås i bitar. Samtidigt inleder Ukraina en smärtsam omvandlingsprocess på vä mot ett självständigt land.

 

David Zonanas film Heroico handlar om Luis, en 18-årig pojke från ursprungsbefolkningen som skriver in sig på Heroic Military College med förhoppningar om en bättre framtid. Där möter han ett stelbent och institutionellt våldsamt system vars syfte är att bryta ner honom till en perfekt soldat.

Heroico är producerad av Teorma med Göteborgsbaserade Jonas Kellagher, Commonground Pictures, som svensk samproducent vid sidan av Film i Väst. Delar av postproduktionen har gjorts av Cloudberry.