Den tunisiska regissören Kaouther Ben Hanias film The Man Who Sold His Skin har tagits ut som Tunisiens Oscarsbidrag. I somras togs den ut till filmfestivalen i Venedig i sektionen Orizzonti Concorso, där den också vann pris. Hennes tidigare film, Skönheten och odjuren blev också Oscarsbidrag. Filmen är producerad av Tanit Films, Cinetelefilms i samproduktion med Andreas Rocksén, Laika Film och Film i Väst.

https://youtu.be/JXVezkYnDL0

The Man Who Sold His Skin blir den tredje samproduktionen som förhandsnomineras till en Oscar. Tidigare har Norge skickat Maria Södahls Leva på hoppet och Danmark Thomas Vinterbergs Druk.

The Man Who Sold His Skin har också prisats på festivalerna i Stockholm (Bästa manus) och El Gouna Film Festival i Egypten och den har bland annat tävlat i Tokyo.

Delar av inspelningen har skett med filmarbetare från Västra Götalandsregionen (Anders Billing Vive, ljud och ljudläggning; Fredrik Fridlund, bomoperatör; Gabrielle Delle, DIT.

Synopsis: För att förenas med sin fästmö i Europa ingår den syriske flyktingen Sam Ali ett avtal med den världsberömde konstnären Jeffrey Godefroi som låter tatuera ett konstverk på hans rygg. Sam får nu resa fritt i världen, men det är ett avtal med problem…

Kaouther Ben Hanias film Skönheten och odjuren togs ut till Un Certain Regard i Cannes 2018 och var även Tunisiens Oscarsbidrag. Även den samproducerades med Laika Film och Film i Väst.