Trollhätteinspelade långfilmen Håp av norska regissören Maria Sødahl har tagits ut till Panoramsektionen vid Berlins Filmfestival, som invigs den 20 februari. I huvudrollerna ser vi Stellan Skarsgård och  Andrea Braein Hovig. Filmen är inspelad i Film i Västs Studio Fares. 

Håp hade sin världspremiär vid Toronto International Film Festival i höstas och fick norsk biopremiär den 22 november.

Synopsis: Vad händer med kärleken när en kvinna mitt i livet får tre månader kvar att leva? Huvudpersonen Anja lever med sin sambo Tomas i en storfamilj med gemensamma barn och bonusbarn. När Anja får obotlig cancer blottas deras försummade kärlek och tillvaron går i kras. Ensam med sin sorg och sina rädslor förstår Anna att hon behöver Tomas mer än någonsin. Hur ska barnen annars klara sig när hon är borta om de vuxna inte klarar att hålla ihop i sin kris? De båda blir huvudpersoner i en kärlekshistoria där de lär sig att älska varandra på nytt.

Regi: Maria Sødahl

Foto: Manuel Alberto Claro

I rollerna: Stellan Skarsgård, Andrea Braein Hovig

Hål är producerad av Thomas Robsahm, Motlys I samproduktion med  Zentropa Sweden (Lizette Jonjic), Film i Väst och Oslo Pictures, med stöd av Norska Filminstitutet, Svenska FIlminstitujtet, Nordisk film och TV-fond, Eurimages och i samarbete med SF Studios, TrustNordisk, NRK, SVT, Amarcord, Talent Norge och Storyline Studios. International sales av TrustNordisk.