Fredag 20 oktober är det svensk biopremiär för två dokumentärer, Carl Olssons Vintersaga och Tove Pils Labor. Båda filmerna är samproducerade med Film i Väst. De hade sin premiär på Göteborg Film Festival och tävlade på CPG:DOX samt har visats på en rad filmfestivaler.

 

Carl Olsson, Vintersaga
Vintersaga
är ett ode till det svenska vemodet. I 24 omsorgsfullt inramade situationer gör filmen nedslag i ett fruset vintersverige. Vi möter en mosaik av människoöden och genom deras tvivel, minnen och drömmar, formas en bild av landet där det blå ser en isande, grå kall vind.

En film om längtan, kärlek, vänskap, fotboll, brödraskap, systerskap, bilar, fartyg, dricka, sex, snö, is, mörker, ömhet, drömmar, droger, rojalism, universum och allt däremellan. En visuell storslagen, humoristisk och vemodig vinterresa genom Sverige – och i oss själva.

Carl Olssons dokumentär Vintersaga. Producerad av Antonio Russo Merenda, Ginestra Film i samproduktion med Film i Väst.

 

 

 

Tove Pils, Labor
När Hanna flyttar till San Francisco blir hon förälskad i höjderna, atmosfären och en vibrerande queerscen. På en fest träffar hon Chloe och Cyd som båda är sexarbetare. Hanna lockas både av sin egen sexuella nyfikenhet och de stora summor pengar vännerna drar in när hon tillsammans med Chloe startar sitt nya liv som sexarbetare. Men samtidigt som hon känner att hon hittat hem, skaver det i henne att ingen från Sverige vet vad hon gör. Skulle de förstå? Tove Pils utforskar en queer gemenskap som utmanar synen på sex och arbete.

Filmen är producerad av Melissa Lindgren, Story.