Två av Film i Västs samproduktioner tävlar vid filmfestivalen i Locarno. Det är Bálint Kenyeres Tegnap (Hier) och Radu Munteans Alice T. Båda filmerna är samproducerade med Film i Väst och Chimney. Festivalen i Locarno pågår 1-11 augusti. 

Den ungerske regissören Bálint Kenyeres Tegnap (Hier) deltar i sektionen Concorso Cineasti del presente och är en samproduktion mellan Ungern, Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Marocko och Sverige. Produktion: Mirage Film i samproduktion med Chimney och Film i Väst.

Filmen handlar om 50-årige Victor Ganz, som äger ett blomstrande anläggningsföretag som arbetar över hela världen. Men ekonomiskt kännbara problem uppstår vid en anläggning och tvingar honom att åka till Marocko. Där konfronteras han med minnen från sin ungdom, som han hittills lyckats tränga undan. Mellan sina möten i ministerier, återträffen med en förlorad kärlek som mystiskt försvunnit och en undersökning av den lokala tunnelbanan, kastas Victor Ganz in i en labyrintisk värld där nu och då sammanflätas.

Den rumänske regissören Radu Muntean nominerades till Un Certain Regard vid Filmfestivalen i Cannes 2016 för sin film One Floor Below, samproducerad med Film i Väst. Nu är hans senaste film, Alice T., uttagen till Locarno., där den tävlar i den internationella sektionen. Alice T. Är en samproduktion mellan Rumänien, Frankrike och Sverige. Produktionsbolag: Multi Media Est i samproduktion med Film i Väst och Chimney.

Alice, en levnadsglad och provocerande rödhårig tonåring, är långt ifrån den charmiga lilla flicka som hennes mamma adopterade när hon inte kunde få några egna barn. Som en ständig källa till problem och påverkad av sin mammas besvikelser, ljuger Alice suddar successivt ut skillnaden mellan sina egna fantasier och den verkliga världen. Ända tills hennes mamma upptäcker att Alice är gravid.