Kortfilmen VI SKULLE BLI BRA FÖRÄLDRAR (We Could Be Parents), manus och regi Björn Elgerd, får sin världspremiär i Spanien på ZineGoak, Bilbao International GLBT Film Festival nu på torsdag 25 februari. 

I filmen har Eriks pojkvän Marley lämnat honom och sagt upp all kontakt. Marley tycker det är vidrigt att Erik vill betala någon annan för att föda deras barn, och att Erik tjänat ihop pengarna som det kostar genom att sälja sex. Där går gränsen. Nu ser Erik sin sista chans att förklara, och få Marley tillbaka.

Filmen är producerad av David Färdmar på Färdmars Film i samproduktion med Film Väst och blir första produktionen ut från det nystartade produktionsbolaget. Artisten Tami Tamaki har specialskrivit musiken till filmen Artisten TAMI TAMAKI har specialskrivit musiken till filmen.

Björn Elgerd arbetar främst som skådespelare och var med i kortfilmen Ta av mig som vann Best Short Film på Teddy Awards vid Berlinale 2013. Vi skulle bli bra föräldrar är Björns debut som filmregissör, där han även spelar huvudrollen som Erik. David Färdmar har tidigare producerat kortfilmen A Last Farewell och regisserat kortfilmen My Name Is Love, som båda blivit stora framgångar på filmfestivaler världen över och tillsammans visats på 200 festivaler och vunnit ett trettiotal priser.

Vi skulle bli bra föräldrar är även nominerad till Best Short Film på Roze Filmdagen i Amsterdam, Holland som äger rum  i mitten av mars.

Här kan du se en trailer för filmen.