Viaplay-originalet Zebrarummet får premiär 22 augusti. I Zebrarummet får vi inblick i maktspelet på en exklusiv internatskola för samhällets elit – och dess konsekvenser. Zebrarummet bygger på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman med Aliette Opheim, Henrik Schyffert, Valter Skarsgård, Alva Bratt, Amanda Lindh, Maxwell Vaz och Edvin Endre i några av rollerna. Serien produceras av Jarowskij och Brommamamma i samproduktion med Film i Väst.

En ung elev från den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död, ett mysterium som omgärdas av kompakt tystnad från skolans privilegierade ungdomar. En bit från Tuna Kvarn ligger den kommunala Holmeredskolan, som snabbt blir utpekad som källan till tragedin. Nu riktas omvärldens blickar mot skolorna, och när en mobilfilm från Tuna Kvarns förnedrande initieringsriter läcker ut i sociala medier sätts oanade mekanismer i rörelse.

– Det var kul att få arbeta med de här skådespelarna som jag beundrar. Många unga duktiga som var roliga att lära känna, säger Edvin Endre.

Zebrarummet är ett spänningsdrama om en internatskola för de privilegierade, men också en berättelse om olika förutsättningar i livet, om kulturkrockar och maktspel, om vad människor är beredda att göra för att uppnå sina drömmar, och om hur strukturer i samhället reproduceras.

– Det absolut roligaste har varit att jobba med alla sjukt grymma unga skådespelare som satsat tusen procent i arbetet, inte minst de unga talanger jag inte träffat tidigare, som Tiam Miladi, Adja Krook och Alva Bratt. Jag tycker den här serien till stor del handlar om gränser för vad som är ett okej mänskligt beteende, och hur långt människor med makt och privilegier är beredda att flytta gränserna. Manusförfattaren Michaela Hamilton är väldigt duktig på att beskriva situationer i den här världen, det märks att hon vet vad hon pratar om, säger regissören Andrea Östlund.

Zebrarummet regisseras av Andrea Östlund, Erik Eger och David Berron och produceras av Heidi Rydbeck. Manusförfattaren Michaela Hamilton har skrivit sex av avsnitten och resterande två av Erik Eger. Medförfattare är även Gustaf Skördeman, Anna Platt och Fredrik Agetoft. Zebrarummet produceras av Jarowskij och Brommamamma, tillsammans med samproducenten Film i Väst, och distribueras internationellt av Banijay Rights.

Zebrarummet består av åtta avsnitt och har premiär 22 augusti på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.