I februari nästa år börjar inspelningen av Ruben Östlunds nya film, Triangle of Sadness. Nu är det också klart att en av huvudrollerna, den marxistiske sjökaptenen, görs av flerfaldigt Oscarsnominerade Woody Harrelson. Inspelningarna i Sverige förläggs till Trollhättan och Film i Västs Studio. Det är den femte filmen som Film i Väst samproducerar med Ruben Östlund.

– Efter de enorma framgångarna med The Square har vi stora förhoppningar på Ruben Östlunds nya film. Att få med sig stjärnskådespelare som Woody Harelsson med sju Oscars- och Golden Globe-nomineringar på sin meritlista borgar för ett gott hantverk. Det ger också stjärnglans till Västra Götaland när filmen till stora delar spelas in i Trollhättan och Studio Fares, säger Peter Possne, produktionschef för Film i Väst.

Woody Harrelson har medverkat som skådespelare i hundratalet filmer och tv-draman, bland andra Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, som han Oscarsnominerades för. Han blev Golden Globe-nominerad för sin roll i True Detective. Läs mer här.

Ruben Östlund fortsätter nu sökandet efter ytterligare skådespelare, bland annat de två huvudrollerna. Han har varit i Berlin, Paris, London, New York och Los Angeles och träffat fler än hundra skådespelare.

Triangle of Sadness är en komedi som tar avstamp i modevärldens finrum. Tillsammans med modellerna Carl och Yaya hamnar vi på en segellyxkryssare i Karibien. Där får vi träffa vår civilisations crème de la crème och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson). Med hjälp av en sjösjuke- och matförgiftningsepidemi förvandlas seglatsen till en mardrömsmetafor för slutet på den västerländska civilisationen. I efterdyningarna blir ett antal av passagerarna uppspolade på en öde ö. I kampen om överlevnad vänds hierarkierna och en filippinsk, medelålders städerska hamnar i topp.

I februari börjar inspelningen av Triangle of Sadness. Första delen utspelas i modevärlden, och de scenerna spelas in i Film i Västs Studio Fares i Trollhättan. Även interiörscenerna på skeppet spelas in i studion. Där byggs en särskild ställning så hela bygget kan gunga, för att simulera hög sjögång.

Triangle of Sadness får en mycket stor budget: 10 miljoner Euro. Triangle of Sadness blir den femte långfilmen som Film i Väst samproducerar med Ruben Östlund och Plattform Produktions producent Erik Hemmendorff: The Square (2017), Turist (2014), Play (2011), De ofrivilliga (2008).