Inspelningen av Charles Williams australiensiska kriminaldrama och uppväxtskildring Inside är avslutad. I huvudrollerna ser vi Guy Pearce, Cosmo Jarvis och Vincent Miller. Filmen är producerad av Macgowan Films, Marian Macgowan, och Never Sleep Pictures, Thomas M Wright, samt Kate Glover i samproduktion med göteborgsbolaget Filmgate Films, Sean Wheelan, och Film i Väst. Delar av postproduktionen är gjord av Filmgate Films.

Filmen handlar om en ung man som är på väg att förflyttas från en anstalt för ungdomar till ett fängelse för vuxna. Där hamnar han både under vingarna på Australiens mest föraktade brottsling och en fånge som snart ska bli villkorligt frigiven. Ett paternalistiskt triangeldrama växer fram mellan dem, som visar att även de mest förhärdade människorna bär på något gott –  vilket kommer att leda till deras slutliga undergång.

Inside är Charles Williams långfilmsdebut, men hans kortfilm All These Creatures vann kortfilmspriset på Cannes filmfestival 2018.

I huvudrollerna ser vi Guy Pearce (LA Confidential, Memento), Cosmo Jarvis (Persuasion, Lady Macbeth) och nykomlingen Vincent Miller, men också Toby Wallace (Babyteeth, The Royal Hotel), Tara Morice (Strictly Ballroom, Dance Academy), Chloé Hayden (Heartbreak High) och Michael Logo (Colin From Accounts).