Film Västs samproduktion Den allvarsamma leken i regi av Pernilla August är uttagen till Berlins filmfestival där den visas i Berlinale Special Screenings. Filmen är baserad på Hjalmar Söderbergs klassiska kärleksroman med samma nam från 1912. Film Väst har även två filmer i huvudtävlan i Berlin, Thomas Vinterbergs Kollektivet och Tomasz Wasilewskis The United States of Love.

Den allvarsamma leken är en berättelse om journalisten Arvid Stjärnblom och konstnärsdottern Lydia Stille som blir blixtförälskade. Drömmen om den rena, stora och oförstörda kärleken är magnetisk men priset för kärleken kräver större offer än vad Lydia och Arvid kunnat ana. Den allvarsamma leken är en passionerad och brinnande kärlekshistoria om vilka val vi har, vilka val vi inte har och vilka val vi gör och dess konsekvenser. Filmen får svensk biopremiär 9 september.

Regi: Pernilla August. I rollerna: Sverrir Gudnason, Karin Franz-Körlof, Liv Mjönes, Michael Nyqvist. m.fl.

Den allvarsamma leken är producerad av Patrik Andersson och Frida Bargo på B-Reel Films, i samproduktion med Film Väst, SVT, Motlys, Bonnier Books, Reel Ventures, Nordsvensk Filmunderhållning och Nimbus Film, med stöd från Svenska Filminstitutet, Danske Filminstitut, Norsk Filminstitut, Kreativa Europa Nordisk Film & TV Fond, Filmregionen Stockholm-Mälardalen. Filmen distribueras av Nordisk Film.

Läs mer om Berlinale här.