Laddar Evenemang

Välkommen och möt producenten Charlotta Denward och ta del av en case study om Min pappa Marianne.

Producenterna i utvecklingsprogrammet Prodda möter producenten Charlotta Denward från Avanti Film och då passar vi på att bjuda in till en case study på produktionen av filmen Min pappa Marianne. Filmen är regisserad av Mårten Klingberg. En varm berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är, fritt efter Ester Roxbergs uppmärksammade bok. Huvudrollerna spelas av Rolf Lassgård, Hedda Stiernstedt och Lena Endre. I denna case study går Charlotta igenom den processen som leder fram till filmatiseringen och ger sin syn på vad yrket kräver av henne.

Vad: Case study med Charlotta Denward om Min pappa Marianne.

När: 13 februari kl 13:00 – 14:00

Var: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg.

Vem & anmälan: Denna case study kan du anmäla dig till om du är intresserade av producentperspektivet på filmproduktion. Du kan anmäla dig i detta facebookevent.

Facebookeventet hittar ni här

Tillgänglighet: Lokalen är inte fullständig i sin tillgänglighetanpassning. Vid frågor ring Martin Hammar +46707562952 eller maila martin.hammar(@)kulturivast.se

Charlotta Denward har varit verksam i branschen sedan -89 som bl.a. inköpschef på Folkets Bio, filmkonsulent vid Svenska Filminstitutet, producent hos Filmlance och chef för Filminstitutets produktionsstödsavdelning. 2004 utsågs hon till årets Producer on the Move i Cannes. Mellan 2012–2014 var hon verksam som produktionschef över alla nordiska produktioner på Svensk Filmindustri.
2015 var Charlotta Denward en av de tre grundarna av produktionsbolaget Avanti Film tillsammans med Anna Croneman och Anna Anthony, med målet att skapa de filmer som saknas på den svenska filmmarknaden. Denward har bl.a. varit producent på Min pappa Marianne (2019), Sonja (2018) och Patrik 1,5 (2008).

Share This Story, Choose Your Platform!