Laddar Evenemang

Välkomna och möt producenten Abbe Hassan och ta del av en case study av Måste gitt.

Producenterna i utvecklingsprogrammet Prodda möter producenten Abbe Hassan från Indian Summer Film och då passar vi på att bjuda in till en case study på produktionen av filmen Måste gitt. Filmen är regisserad av Ivac Zubak. Vi följer Metin, en ung man i en av Stockholms förorter där oskrivna lagar gäller. Metin är annorlunda, han skriver dagbok om allt han ser och gör, namn och platser dokumenteras i minsta detalj. När boken försvinner raserar hans liv och blir aldrig detsamma igen. Huvudrollern spelas av Can Demirtas. I denna case study går Abbe igenom den processen som leder fram till filmatiseringen och ger sina tankar på producentyrket.

Vad: Case study med Abbe Hassan av Måste gitt.
Var: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg.
När: Torsdagen den 5 mars klockan 13:00-14:00
Vem & anmälan:
Denna case study kan du anmäla dig till om du är intresserade av producentperspektivet på filmproduktion. Du kan anmäla dig här.

Abbe Hassan är verksam som regissör, producent och manusförfattare och är producenten bakom kritikerrosade Måste gitt (2017), som kom att bli en av det årets mest framgångsrika svenska filmer. Han har även producerat flertalet kortfilmer likt Gold (2017) som tog hem ”Best shot Film” på prestigefyllda Toronto International Film Festival Kids samt the Grand Short Film Prize på Seoul Guro International Kids Film Festival. Gold ställdes även ut på Fotografiska 2018. Utöver arbetet med lång- & kortfilm har Abbe producerat flertalet reklamfilmer samt är en av grundarna bakom produktionsbolaget Indian Summer Film. Idag är han aktuell som regissör på den fristående fortsättningen av Måste gitt som har premiär som tv-serie på SVT 2020

Share This Story, Choose Your Platform!