Grattis på 20-årsdagen. Både vi på Film Väst och Trollhättan är stolta över Novemberfilmfestivalen. Ni är ett viktigt komplement till bilden av Trollhättan som staden som den ledande i Filmsverige. Det är bland er unga filmare som framtidens filmskapare finns, sa Mikael Fellenius, planeringschef på Film Väst, när han invigde Novemberfestivalen på fredagen.

Novemberfestivalen är Sveriges nationella arena för unga filmare. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser. I år firar Novemberfestivalen 20 år.

Festivalen bjuder visning av tävlande filmer, seminarier, face to face med aktuella filmpersonligheter, festligheter och inte minst vid den avslutande prisutdelningen. Novemberfestivalen föregås av 19 regionala uttagningar runt om i landet och tävlingen utgör en nationell ”final”. Under festivalens tre dagar visas ca 45 av Sveriges bästa kortfilmer gjorda av unga filmskapare. Filmerna tävlar nationellt i klasserna mellanvikt (16-19 år) och tungvikt (20-26 år) och bedöms av en kvalificerad jury.

På festivalen medverkar också Ami Ekström, kortfilmsansvarig på Film Väst.

Mer om festivalen här.