Hallå där… Anthony Muir, Senior Executive International Co-Productions på Film Väst. Du är på Torontos internationella filmfestival. Vad har du för intryck av festivalen?
AMpress– Jag kom hit i torsdags, men det känns som det vore mer än en vecka sedan jag lämnade Trollhättan vid fyra på morgonen för att flyga till Toronto. Jag har hunnit med att se några filmer och även varit med på några premiärer för Film Västs samproduktioner. Vi har ju rekordmånga samproduktioner med i år, nio stycken. Jag har hittills hunnit med The Paradise Suite och Girls Lost/Pojkarna. Sedan följer The Here After/Efterskalv, Men & Chicken och My Name Is Emily.

Hur har det gått för de samproduktioner du sett?
– Våra svenska samproduktioner har haft helt utsålda visningar och tagits emot mycket väl. Norska Bølgen har också mötts av ovationer.

Hur ser dagarna annars ut?
– Möten, möten, möten. Med internationella, men också nordiska, producenter kring samproduktioner. Några har jag träffat förut på andra internationella festivaler, men andra är helt nya. Förutom jag är också Simon Perry, Head of Production, på Film Väst med i Toronto. Denna festival är Nordamerikas största och betyder mycket för spridningen av våra samproduktioner. Blir det tid över försöker jag se film.