Alexandra-Therese Keinings långfilm POJKARNA fick sin världspremiär i sin Toronto och fick fina recensioner. Nu fortsätter den internationella festivalresan med Chicago och Rom som närmaste anhalter. I Chicago får hon sällskap av Magnus von Horn som visar sin film EFTERSKALV.

POJKARNA (GIRLS LOST) är en film om uppväxt, förvandling, kärlek och vänskap. Och om att kön kanske är något vi skapar, inte något vi är. Filmen är baserad på romanen Pojkarna av Jessica Schiefauer som fick Augustpriset i barn- och ungdomskategorin år 2011. Produktion GötaFilm i samproduktion med bland andra Film Väst. I rollerna: Tuva Jagell, Emrik Öhlander, Louise Nyvall, Alexander Gustavsson, Wilma Holmén, Vilgot Ostwald Vesterlund, Mandus Berg, Adam Dahlgren, Filip Vester

I Rom visas även den brittiska dokumentären THE CONFESSIONS OF THOMAS QUICK av Brian Hill. Producerad av i samproduktion med Film Väst och Filmgate Films.

Läs mer om filmfestivalen i Rom, som pågår 16-24 oktober, här.

15-29 oktober pågår Chicago International Film Festival. Där visas förutom Pojkarna Magnus von Horns The Here After/Efterskalv, som fick sin premiär i Cannes och även den visats i Toronto. Filmen är producerad av Madeleine Ekman på Zentropa International Sweden och får svensk biopremiär 20 november.