Projektbeskrivning

 

IMDB

Director: Kaouther Ben Hania
Producer: Andreas Rocksén
Production companies: Cinetéléfilms, Laika Film
Release date: Cannes 2017

Filmen handlar om Myriam, en ung tunisisk student som efter en kväll på en nattklubb blir våldtagen av tre poliser. Fast besluten att ställa förövarna inför rätta trotsar Myriam sitt trauma och beslutar sig genast för att anmäla övergreppet innan bevisen försvinner.

– Filmen baseras på en verklig händelse som haft betydelse för synen på kvinnors situation i Tunisien, berättar producenten Andreas Rocksén. Berättelsen har varit en del av debatten när Tunisien nu försöker bygga en fungerande demokrati. Det perspektivet var viktigt för oss på Laika när vi engagerade oss i första läget.

Beauty And The Dogs har nu blivit utvald till Cannes Festivalen i klassen Un Certain Regard, där nya filmare och nya perspektiv inom filmen presenteras. Filmfestivalen äger rum mellan den 17-28 maj.

– Att filmen blir utvald att tävla i Cannes är fantastiskt roligt. Beauty and the Dogs är den första långa spelfilm Laika är engagerat i och det har varit en mycket spännande resa. Vi har fått förmånen att jobba med en väldigt bra manus och Kaouther Ben Hania är en oerhört talangfull regissör. Vi känner också att vi bidragit med något viktigt i filmen då de svenska fotograferna Johan Holmqvist och Nestor Salazar verkligen bidragit till filmens konstnärliga uttryck.

Filmen är en samproduktion mellan Cinetelefilms (TN), Tanit Films (FR), Laika Film & Television AB, Chimney och Film i Väst. Den har stöd från Svenska Filminstitutet och har utvecklats med stöd från Malmö Arab Film Festival.

Beauty and the Dogs distribueras i Sverige av Folkets Bio och kommer att ha premiär i Sverige under hösten 2017.