Projektbeskrivning

Producent: Patrick Ryborn
Regissör: Peter Dalle
Manusförfattare: Peter Dalle
Produktionsbolag: Unlimited Stories AB
Distributör: Nordisk Film

Skådespelare: Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Claes Månsson, Johan Ulveson, Nour El-Refai, Björn Gustafsson, Sanna Sundqvist.

Synopsis: Lyrro – Ut&Invandrarna är en fristående uppföljare till komedin Lorry. Nu samlas det gamla gänget för en nutidsbetraktelse efter människors längtan efter lite lite grönare gräs.

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST?

Nej, det stämmer nog inte riktigt – och har nog aldrig gjort. LYRRO – UT&INVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort? Problemet idag är att den Stora Världen världen inte längre är så väldigt långt bort och kommer vi väl dit så finner vi ofta att det vi sökte oss bort ifrån redan hunnit dit före oss. Deprimerande framtidsutsikter för bankrånare och skattesmitare men kanske en snygg påminnelse för oss andra att ta tag i våra liv på hemmaplan.

Följer man en rak linje på jorden så kommer man så småningom att finna sig tillbaka på den plats varifrån man startade. Man kan inte fly i ett slutet rum men kanske