Projektbeskrivning

 

IMDB

Director: Colin Nutley
Producer: Jan Blomgren, Michael Bergqvist
Production companies: Sweetwater Production, Bob Film
Release date: 2017

Colin Nutleys stjärnspäckade kriminaldrama Saknad är hans första TV-serie på 20 år. Inspelningen pågår i Ulricehamnstrakten. Saknad är producerad av Sweetwater Production i samarbete med Bob Film och i samproduktion med C More, TV4 och Film Väst. Kriminalserien har urpremiär på C More i början av 2017.

Folkkäre filmskaparen Colin Nutley regisserar sin första TV-serie på tjugo år. Det stjärnspäckade kriminaldramat Saknad har inspelningsstart nära Ulricehamn den 1 februari. Urpremiären blir i C More – som ett led i bolagets storsatsning på svenskt drama. 

Saknad spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från Rikskrim. När en utmärglad flicka hittas mördad i det svenska bibelbältet tar Maja fallet, främst för att hennes dotter Sofia – spelad av Molly Nutley – bor på orten. Snart inser Maja att det inte är ett vanligt våldsdåd och när ytterligare en flicka försvinner griper fruktan tag i den lilla orten. Peter Lindblom har skrivit manus, i övriga roller ses bland andra Samuel FrölerJulia DufveniusJohan Widerberg och Vanna Rosenberg.

– Det är första gången på länge jag regisserar en dramaserie för tv och jag ser verkligen fram emot att få berätta historien i en annan takt. Med Saknad vill jag undersöka hur ett våldsdåd påverkar ett litet samhälle och dess invånare, säger Colin Nutley.

Urpremiär av kriminalserien blir i streamingtjänsten C More, som följer upp de svenska succéerna Gåsmamman och Beck med en fortsatt kraftfull satsning på inhemskt drama.

– Det känns helt fantastiskt att Colin äntligen gör en tv-serie för oss, säger Josefine Tengblad, Dramachef på C Mores och TV4:s nya gemensamma dramaavdelning.

Bild: FOTO: PERNILLA RUDENWALL, ULRICEHAMNS TIDNING