Projektbeskrivning

På Film i Västs årliga presskonferens i Cannes tillkännagav producenten Francy Suntinger tillsammans med Kjell Bergqvist att det blir en efterlängtad fortsättning på succéserien Springfloden. Inspelningen startar nu i dagarna i Marseille.

SPRINGFLODEN är tillbaka med Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson i huvudrollerna som Olivia Rönning och Tom Stilton. Författarparet Cilla & Rolf Börjlind står återigen för manusarbetet och säsong två förväntas få premiär under hösten 2018 på Sveriges Television.

Inspelningen startade i Marseille i början av maj och fortsätter bland annat till Göteborg i början av augusti.

– Efter ett intensivt utvecklingsarbete är det med stor glädje vi har startat inspelningen av säsong 2 i Marseille.  Vi ser fram emot att möta vår publik under hösten 2018, säger  Francy Suntinger, producent Filmlance.

SPRINGFLODEN blev snabbt en publikfavorit efter premiären på Sveriges Television i mars 2016 med över en miljon tittare varje vecka. Kjell Bergqvist vann också Kristallen samma år för sin roll inom kategorin ”Årets manliga skådespelare i en TV-produktion”.

– Vi står återigen beredda att ta emot produktionen av Springfloden i Västra Götaland, som etablerat sig som en av norra Europas främsta TV- och filmregioner, säger Tomas Eskilsson, konstnärlig chef vid Film i Väst.

I säsong två återser vi även Dar Salim som Abbas, Cecilia Nilsson som poliskommissarie Mette Olsäter och Johan Widerberg i sin bejublade gestaltning av fixaren Minken med flera. Pontus Klänge och Niklas Ohlson regisserar.

SPRINGFLODEN 2 är en samproduktion mellan Sveriges Television, Filmlance, Film i Väst, ZDF, Nad Con och Lumiére, med stöd från Svenska Filminstitutet.