Projektbeskrivning

 

Regi & manus: Kristian A Söderström Producent: Jim Lindmark Produktionsbolag: World of Film Svensk distribuiton: Studio S Entertainment

I huvudrollerna: Stefan Sauk, Lena Nilsson, Morgan Alling, Martin Wallström, Amanda Ooms, Sven Wollter 

Synopsis: En vhs-filmsamlare med alkoholproblem hittar en värdefull film som kan rädda honom från vräkning. När filmen blir stulen börjar en desperat jakt efter en gärningsman. En alkoholiserad kvinna besatt av 80-talet är offer för arbetsplats mobbning och kämpar för att utveckla ett bättre förhållande till sin vuxna dotter. Dessa ensamma själar, förenade av nostalgi och brustna drömmar, initierar en romans i hopp om försoning.

Regissörens kommentar: ”Jag har en vision om att kombinera realistiskt filmskapande med genreelement. Det finns ofta en segregering mellan kommersiell och ’viktig’ film, som att det måste vara antingen eller. Detta vill jag ändra på. Videomannen skulle kunna beskrivas som en thriller/komedi med en själ av mänskligt drama. På ytan är det en film om filmfanatism och 80-talsnostalgi. Temamässigt så är det en film om utanförskap, passion och missbruk. Innan jag skrev manuset gjorde jag dokumentärer om hemlösa. Jag insåg hur suddig gränsen mellan utanförskap och ett ’normalt liv’ kan vara. I Videomannen vill jag skildra huvudpersoner som lever på gränsen till vad som anses ’normalt’ och få publiken att förstå dem.”

FACEBOOK

INSTAGRAM

OM SOUNDTRACKET