3 maj arrangerar Film Väst årets andra seminarium inom FILM VÄST TALKS, denna gång på ämnet ”Diversities in European Film”. Som huvudföreläsare på temat om hur det står till med jämställdheten inom europeisk film hör vi Michael Gubbins. Han är en av Europas ledande konsulter inom film och TV och har sammanställt en rapport om jämställdhet inom europeisk filmindustri på uppdrag av bland andra Film Väst. Rapporten finns för nedladdning via denna LÄNK. I ett efterföljande panelsamtal möts Svenska Filminstitutets VD Anna Serner och kulturskribenten och filmvetaren Hynek Pallas. Samtalet modereras av Film Västs VD Tomas Eskilsson.

FILM VÄST TALKs hålls tisdag 3 maj klockan 13.30 i Göteborg. (Lokal meddelas senare).
Seminariet är kostnadsfritt men kräver anmälan: Anmälningslänk

Michael Gubbins är en erfaren analytiker, journalist och konsult med särskild kunskap inom film och digital media. Han har författat ett stort antal studier och rapporter inom den förändrade mediamarknaden, särskilt när det gäller konsumtionsmönster, däribland fyra utgåvor av Digital Revolution: The Active Audience, på uppdrag av Cine Regio. Han har varit redaktör för Screen International, Muscic Week och Computing.

Anna Serner är sedan 2011 Svenska Filminstitutets VD och brinner för ett samhälle som har förståelse för alla medborgares perspektiv och förutsättningar. Anna Serner är jur kand och har varit expert i statliga utredningar såsom Upphovsrättsutredningen 2010. Dessutom har hon läst filmvetenskap och gått Stockholms Filmskolas tvååriga praktiska filmutbildning.

Hynek Pallas är kulturskribent, journalist och kritiker på Dagens Nyheter. Född i Prag och lever deltid i den tjeckiska huvudstaden. Har intresse och bakgrund i studier av migration, Centraleuropa, vithet och islam och är aktuell med boken ”Oanpassbara medborgare” om romernas situation i Tjeckien. Men skriver främst om film. ”Det har jag gjort sedan 2002 och tröttnar inte. Film ger inte bara möjlighet att fördjupa mig i konst, samhälle, kultur och psykologi – utan också lyxen att stänga av telefonen på arbetstid.”

Tomas Eskilsson, VD och grundare av Film Väst sedan snart 25 år. Utöver uppdraget som VD har Tomas ett starkt engagemang inom svensk filmpolitik och för en utveckling av svensk filmproduktion. Tomas Eskilsson kommer att moderera dagens samtal.