Nu startar en ny omgång av Prodda, som vänder sig till dig som vill etablera dig som producent och utveckla en kortfilm. Med inspiration av etablerade producenter och med ett stipendium på 10 000 kronor kan du förverkliga dina drömmar. Prodda startar hösten 2024 men redan nu kan du söka. Prodda genomförs av FilmCloud Kulturförvaltningen i Västra Götaland och Film i Väst med stöd av Svenska Filminstitutets Talangutveckling i hela landet.

Här kan du söka.

 

Programmet pågår under hösten 2024 och består av tre träffar med Marie Kjellson (Kjellson & Wik) som fungerar som bollplank och rådgivare. Dessutom träffar du två etablerade gästproducenter som fokuserar på olika delar av producentskapet utifrån case-study och egna erfarenheter. Produktionspraktiska träffar med fokus på avtal, samproduktion och studiebesök hos produktions- och postproduktionsbolag i Västra Götaland ingår i programmet.

Syftet med Prodda är att ge dig som ny producent fler verktyg och kunskaper för att utveckla och genomföra ditt projekt, samt skapa tillfällen där du kan knyta kontakter med andra nya producenter och samtidigt en ökad förståelse för hur filmbranschen fungerar och arbetar.

Du som söker har arbetat med kortfilmsprojekt eller liknande projekt eller produktioner tidigare (inte nödvändigtvis som producent) och planerar att producera en kort fiktions- eller dokumentärfilm för inspelning 2024-2026. Du ska vara producent för projektet men inte filmens regissör. Du söker med projektbeskrivning samt synopsis eller treatment. Senast vid programmets start måste det finnas ett första utkast på manus. Att delta i Prodda är avgiftsfritt, dock kan vissa rese- eller måltidskostnader förekomma.

Som deltagare erhåller du ett stipendium på 10 000 kronor från FilmCloud för att stödja ditt och projektets utveckling under programmet. För att kunna erhålla stipendiet så måste du bo i Västra Götaland.

Du ansöker via FilmClouds hemsida. Där finns mer information.