Projektbeskrivning

Camilla Läckbergs Lyckoviken har varit en stor tittarsuccé – och tittarna behöver inte vänta länge på att fortsätta följa intrigerna i Hammarvik. Tisdagen den 19 januari 2021 är det premiär på Viaplay och TV3 för den andra säsongen. 
– Jag vågar faktiskt lova att nästa säsong kommer bjuda på ännu mer spänning, dramatik, kärlek och intriger, säger Camilla Läckberg.

Den moderna såpan Lyckoviken, skapad av Sveriges främsta deckardrottning Camilla Läckberg, har varit en stor tittarsuccé med rekordsiffror både på Viaplay och TV3. I går sändes det sista avsnittet av succéserien – men tittarna behöver inte vänta länge på att fortsätta följa dramatiken i lilla Hammarvik.

Redan den 19 januari börjar den andra säsongen, med totalt åtta avsnitt, att sändas med två avsnitt på Viaplay och ett avsnitt på TV3 kl 21.00.

– Jag är otroligt glad över all fantastisk respons som vi har fått på Lyckoviken och att så många har tittat på serien. Nu längtar jag så mycket efter att få dela även säsong två med tittarna, säger Camilla Läckberg.

I säsong två kämpar polisen Johanna (Disa Östrand) vidare med mordutredningen tillsammans med sina poliskollegor. Fallet tar ständigt nya, oväntade vändningar och snart tycks det inte gå att lita på någon. Att hennes vän Madelene, som alla har trott varit död i 18 år, plötsligt har återvänt komplicerar allt ytterligare. Dessutom sätts Johannas relation med barndomskärleken Danne (Martin Stenmarck) på prov då han slits mellan henne och hustrun Pernilla (Linda Santiago). Vem kommer han att välja – eller vem väljer till slut bort honom? Och den största frågan av alla: vem är seriemördaren i Hammarvik?

– Jag vågar faktiskt lova att nästa säsong kommer bjuda på ännu mer spänning, dramatik, kärlek och intriger, säger Camilla Läckberg.

Andra skådespelare som återvänder i säsong två är Christopher Wollter, Ella Rappich, Emma Broomé, Marie Robertson, Daniel Adolfsson, Amanda Lindh, Mirja Turestedt, Ashkan Ghods, Jacques Karlberg, Peter Lorentzon, Anna Söderling, Lars Väringer, Arman Fanni, Felicia Truedsson och Emil Algpeus.

Dessutom dyker två nya namn upp i rollistan: Lisa Henni i rollen som Madelene och Jesper Söderblom i rollen som Totte.

Lyckoviken är skapad av Camilla Läckberg och Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst, med Renée Axö som producent och Jenny Grewdahl som kreativ producent. Huvudförfattare tillsammans med Camilla Läckberg är Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och för regi står Peter Lindmark, Åsa Kalmér och Andreas Lindergård. Produktionen distribueras av Eccho Rights.