Lukas Moodysson är en av de stora regissörerna i svensk film och alla hans filmer är samproducerade med Film Väst. Med start fredag 9 oktober sänder SVT sju av hans långfilmer. Först ut är – förstås – Fucking Åmål.

Här är tiderna för alla filmerna:
FUCKING ÅMÅL
Fredag 9 oktober 21.45 på SVT2
Svensk-dansk långfilm från 1998. Film om några ungdomar i småstaden Åmål. Elin har hånglat med ungefär 70 000 killar, men tycker allt är tråkigt och längtar efter att något ska hända. Jessica är tillsammans med Markus som tycker han är tuffast i hela Åmål. Johan, som är Markus kompis, är förälskad i Elin, som tycker Johan är töntig. Agnes är ensammast i hela världen och älskar en person så mycket att hjärtat nästan går sönder. I rollerna: Alexandra Dahlström, Rebecca Liljeborg, Erica Carlson, Mathias Rust, Stefan Hörberg, m.fl.

VI ÄR BÄST!
Lördag 10 oktober 22.35 på SVT1
Svensk-dansk långfilm från 2013. Stockholm 1982. En film om Bobo, Klara och Hedvig. Tre tjejer som är tolv-tretton år. Som drar runt på gatorna och babblar. Som får klara sig själva alldeles för tidigt. Som startar ett punkband utan att ha några instrument och trots att alla säger att punken är död. I rollerna: David Dencik, Liv LeMoyne, Mira Barkhammar, Mia Grosin, Johan Liljemark, m.fl.

CONTAINER
Tisdag 13 oktober 23.35 SVT2
Svensk långfilm från 2006. Regissören beskriver själv sin film som ”en svartvit stumfilm med ljud”. Två skådespelare gestaltar denna poetiska och annorlunda experimentfilm.  I rollerna: Jena Malone, Peter Lorentzon, Maria Åberg m.fl.

ETT HÅL I MITT HJÄRTA
Onsdag 14 oktober 00.50 SVT1
Svensk-dansk långfilm från 2004. Fyra personer är instängda i en liten lägenhet, en pappa, en son, en kompis och pappans flickvän. Pappan spelar tillsammans med kompisen in porrfilm med flickan i den kvinnliga rollen och de själva i de manliga rollerna. Sonen deltar inte utan finns i ett annat rum. Pappans, kompisens och flickans beteenden blir alltmer extrema. I rollerna: Thorsten Flinck, Björn Almroth, Sanna Bråding, Goran Marjanovic, m.fl.

LILJA 4-EVER
Torsdag 15 oktober 22.45 i SVT2
Svensk-dansk långfilm från 2002. 16-åriga Lilja bor i en sliten och fattig förort någonstans i det forna Sovjetunionen. Hennes enda vän är den unge pojken Volodja. Tillsammans drar de runt i området och fantiserar om hur man kunde göra livet lättare att leva. En dag tänds hoppet när Lilja blir förälskad i Andrej. Han ber henne följa med till Sverige och börja ett nytt liv. I rollerna: Oksana Akinshina, Artiom Bogucharskij, Elina Benenson, Liliya Shinkaryova, Pavel Ponomaryov, m.fl.

TILLSAMMANS
Fredag 16 oktober 21.45 på SVT2
Svensk långfilm från 2000. Lukas Moodyssons film handlar om ett kollektiv präglat av 68-revoltens omvälvningar och ideal. Året är 1975 då solidariteten stod i centrum och i storfamiljen frodas proletariat och promiskuitet sida vid sida. I rollerna: Lisa Lindgren, Michael Nykvist, Shanti Roney, Olle Sarri, Sten Ljunggren, Cecilia Frode, Gustav Hammarsten och Anja Lundkvist.

MAMMUT
Lördag 17 oktober 22.45 på SVT1
Svensk-tysk-dansk långfilm från 2009. Mammut tar avstamp i en lyxvåning i New York, hemma hos det unga paret Ellen och Leo och deras åttaåriga dotter Jackie. Leo är skapare av en framgångsrik spelsajt på nätet och har ramlat in i en värld av pengar och stora beslut. Ellen arbetar som kirurg och jobbar med att rädda liv. Båda föräldrarna är uppslukade av sina arbeten, och dottern Jackie umgås mest med familjens filippinska barnflicka Gloria, något som får Ellen att börja tvivla på sina livsval. När Leo åker på en affärsresa till Thailand påbörjas ett förlopp som får dramatiska följder för alla inblandade. I rollerna: Gael Garcia Bernal, Michelle Williams, Marife Necesito, Sophie Nyweide, Run Srinikornchot.