Tre av Film Västs samproduktioner finns med när Göteborg Film Festival nysatsar på TV-drama. Tova Magnusson får världspremiär för sin DET MEST FÖRBJUDNA liksom deckaren SPRINGFLODEN. Det blir också en andra säsong för populära 30 GRADER I FEBRUARI.

Tova Magnussons tv-serie Det mest förbjudna är fritt baserad på Kerstin Thorvallssjälvbiografiska roman med samma namn. Det mest förbjudna utkom 1976 och vållade då en våldsam debatt om hur en medelålders kvinna kan vara: kan hon leva ut sina sexuella lustar, och skriva om det? Kan hon nedprioritera sina barn till förmån för sitt jobb? Åsa Lantz (Selma) har skrivit manus till denna miniserie som har en fantastisk tidskänsla in i minsta frisyr. Producent: Christer Nilsson, Götafilm.

Springfloden är en filmatisering av Beck- och Arne Dahl-författarna Rolf ochCilla Börjlinds roman med samma namn. En hemlös ex-utredare (Kjell Bergqvist) och en polisaspirant (Julia Ragnarsson) får kontakt när den senare börjar nysa i ett ouppklarat gammalt fall, där en gravid kvinna blivit levande begravd vid en strand på Nordkoster. Producent: Francy Suntinger, Filmlance.

Publikfavoriten 30 grader i februari återvänder med en andra säsong – i en annan form än i den första. Andra säsongen regisseras parallellt av regissörerna Andrea ÖstlundHåkan Lindhe och Emiliano Goessens och blir till tre olika historier som ibland möts på vägen med oanade konsekvenser. Flera av de gamla karaktärerna stannar kvar – bland andra Maria LundqvistKjell Wilhelmsen och Duangjai Hirinsri – men publiken kommer också få lära känna en hel del nya bekantskaper. Producent: Martin Persson, Anagram