Branschfrukosten fullbokad. Tack alla som anmält sig. 

Den 24 november bjuder Film i Väst in till årets branschfrukost för dokumentärfilmare där vi spanar om trender tillsammans med Anna Weitz, dokumentärfilmskonsulent på Filminstitutet, och Oskar Anesten, redaktör på SVTs K-Special. Leder samtalet gör Jenny Luukkonen, ansvarig för dokumentärfilm på Film i Väst.

Vilka teman ser vi mycket av just nu? Hur påverkas dokumentären av förändringarna i branschen? Kom och lyssna, ställ frågor och passa på att träffa dina dokumentärfilmskollegor. Vi bjuder på frukost och efter samtalet arrangeras individuella möten med Anna och Oskar.

Här anmäler du dig

  • Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg
  • När: 24 november. Frukost serveras från klockan 09.00, samtalet pågår mellan 09.30 och 10.15. Bokade samtal startar 10.30 och avslutas senast 12.00.
  • Deadline frukost: Anmäl dig senast 17 november om du vill ha frukost (först till kvarn).
  • Deadline individuellt möte: Vill du ha ett individuellt möte med Anna Weitz och/eller Oskar Anesten behöver du anmäla dig senast 14 november. Film i Väst gör ett urval baserat på de sökandes motiveringar. Besked ges senast 20 november huruvida man har ett möte inbokat eller ej.
  • Tillgänglighet: Film i Västs lokaler är inte helt tillgänglighetsanpassade. Har du särskilda behov, kontakta sigrid.bersmann@filmivast.se så hjälps vi åt med att lösa eventuella problem.

Oskar Anesten är sedan januari 2022 redaktör på K Special och har ett långt förflutet på SVT bakom sig. Med särskilt fokus på kultur har han arbetat med produktioner som Kulturnyheterna, Babel, Kobra samt egna dokumentärer och är idag involverad i ett flertal projekt, både interna och externa, som redaktör och projektledare. Han är utbildad journalist och har studerat dramaturgi.

Anna Weitz är sedan augusti 2020 dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Hon har varit verksam inom dokumentärfilm i nästan 20 år, bland annat på produktionsbolaget Mantaray Film och som medlem i Filmkollektivet RåFILM. Anna är utbildad på bland annat Biskops-Arnö, Stockholms dramatiska högskola och har deltagit i EAVE och DocSociety’s Impact Producers Lab.