I år arrangeras Audiovisual Days 13-15 april i Göteborg som digitalt event av Lindholmen Science Park med flera. Programmet är brett och innehåller en rad programpunkter där Film i Väst är inblandade. Bland annat presenterar Johanna Koljonen Nostradamusrapporten, Film i Västs produktionschef Kristina Börjeson frågas ut och vi får ett smakprov på Cinenics nya film Så jävla Easy Going och ett samtal kring manusarbetet med Lyckoviken och Maskineriet.

Hela programmet hittar du här och här kan du anmäla dig.

Här är några programpunkter där Film i Väst är inblandade:

Tisdag 13 april

10:00 – 10:30 Transforming Storytelling Together – Nostradamus på Audiovisual Days
Johanna Koljonen presenterar den 8:e Nostradamusrapporten om framtiden för rörliga medier, som släpptes tidigare i år under Göteborg Film Festival. Rapporten spår bland annat att filmindustrins lärdomar från pandemin kommer behövas även i den pågående klimatkrisen, att teknologiska innovationer under de närmaste åren revolutionerar spelfilms- och animationsproduktion; samt att en fortsatt stark innehållsmarknad ger även de minsta branschaktörerna möjligheter att påverka de nya värdekedjorna.

Programpunkten presenteras av Göteborg Film Festival i samarbete med Kulturakademin. Nostradamusprojektet drivs av Göteborg Film Festival i samarbete med Lead Partner Film i Väst, med ytterligare stöd från Nordisk Film & TV Fond, Västra Götalandsregionen, Creative Europe/MEDIA och Kulturakademin.

11:00 – 11:30 Nostradamus – intervju: Kristina Börjeson, Film i Väst
Möt den nya produktionschefen på Film i Väst, en av den svenska filmbranschens viktigaste beslutsfattare, och hör mer om hur hon ser på sitt uppdrag och branschens utmaningar i framtiden.

Moderator: Johanna Koljonen, Nostradamus

Programpunkten presenteras av Göteborg Film Festival i samarbete med Kulturakademin.

Onsdag 14 april

10:00 – 10:30 Manusfabriken – så jobbar huvudförfattarna bakom Viaplays succéserier Lyckoviken och Maskineriet
Bakom förra årets största publiksucceer på Viaplay står fyra manusförfattare från Manusfabriken på Lindholmen i Göteborg.  Jessika Jankert och Lovisa Löwhagen är huvudförfattare bakom den svenska kriminalserien Lyckoviken och Niklas Ekström skrev tillsammans med Kjersti Ugelstad första säsongen av actionthrillerserien Maskineriet. Både Lyckoviken och Maskineriet är samproducerade med Film i Väst.

I ett samtal modererat av Manusfabrikens Mikael Bundsen (avsnittsförfattare på Lyckoviken) berättar Jessika, Lovisa och Niclas om hur processen bakom de två framgångsrika serierna går till, hur de arbetar med att ta fram storyline och manus, och hur de leder arbetet med olika avsnittsförfattare.

Programpunkten presenteras av Manusfabriken.

10:30 – 10:50 Cinenic om arbetet med nya filmen Så jävla easy going
Så jävla easy going är en dramakomedi för ungdomar, baserad på en roman av den mångfaldigt prisbelönade och hyllade författaren Jenny Jägerfeld. Det Göteborgsbaserade produktionsbolaget Cinenic (SvenskjävelDröm Vidare och Flocken) har producerat långfilmen som blir den första av Jägerfelds böcker att filmatiseras.

På Audiovisual Days berättar producenterna Annika Hellström och Erika Malmgren tillsammans med kommunikatören Gustav Nyström om arbetsprocessen med Så jävla easy going, med fokus på bolagets strategiska arbete mot filmens målgrupp. Vi får också ta del av utvalda klipp från den kommande långfilmen. Filmen samproduceras med Film i Väst.

Programpunkten görs i samarbete med Filmkontoret, Göteborg Stad.