Den brittiska journalisten Wendy Mitchell presenterar sin nya rapport Creative Overload under filmfestivalen i Cannes, söndag 22 maj. Rapporten är beställd av Film i Väst Analysis och kommer att diskuteras av en bred panel med bland andra regissören Walt Stillman, USA, Shaunak Sen, Indien, Ivonka Juka, Kroatien/Montenegro och Isabella Eklöf, Danmark.

Wendy Mitchell arbetar för filmfestivalerna i San Sebastian, Zürich och Göteborg samt för European Film Academy. Hon ingår i redaktionen för Screen International, där hon också är Norden-korrespondent.

Film i Väst Analysis nya rapport Creative Overload är skriven av den brittiska journalisten Wendy Mitchell. Den tar upp ”The Golden Age of Content” ur manusförfattarnas och regissörernas perspektiv och beskriver de utmaningar och möjligheter som uppstår i en värld fylld av så många möjligheter. Samtidigt växer klyftan mellan de produktioner som får en biopremiär och innehållet i de dramaserier som visas på olika plattformar.

Under presentationen i Cannes kommer Wendy Mitchell att presentera huvuddragen i rapporten och samtidigt moderera ett samtal med några framstående regissörer och manusförfattare om hur de själva navigerar sig fram i sitt eget historieberättande samtidigt som de övertänkt bygger sina karriärer i ett snabbt föränderligt landskap.

Först samtalar Wendy Mitchell med Whit Stillman, manusförfattare och regissör, USA (Metropolitan, Barcelona, The Last Days of Disco, Love & Friendship).

Därefter blir det ett panelsamtal med:

  • Shaunak Sen, regissör, India (Cities of Sleep, All That Breathes – Cannes 2022 Special Screening)
  • Ivona Juka, manusförfattare och regissör, Kroatien/Montenegro (You Carry Me, Facing The Day)
  • Isabella Eklöf, manusförfattare och regissör, Sverige/Danmark (manus till Gräns; regi för Holiday, TV’s Servant)

Presentationen hålls på Radisson Blu, 2 Bd Jean Hibert, 06400 Cannes, söndag 22 maj klockan 13.00-14.00. Anmälan sker till sigrid.bersmann@filmivast.se