Film i Väst arrangerar tillsammans med Göteborg Film Festival och en rad andra samarbetspartners  fyra utomhusvisningar under augusti och september i Lerum, Trollhättan, Göteborg – Slottsskogen och Biskopsgården – och Ljungskile. Det blir visning av några av Film i Västs samproduktioner, bland andra dubbelt Oscarnominerade Världens värsta människa av Joachim Trier. Visningarna är gratis, ta gärna med något att äta och dricka och din bästa sommarfilt. Kom i god tid!

 

Världens värsta människa är samproducerad med Film i Väst och inspelad i Studio Fares i Trollhättan. Den premiärvisades vid filmfestivalen i Cannes där Renate Reinsve vann priset för bästa skådespelerska vid filmfestivalen i Cannes för sin insats i rollen som Julie.

Med tvåfaldigt Oscarnominerade Världens värsta människa (bästa manus och bästa utländska film) visar Joachim Trier återigen varför han är en av Nordens främsta filmskapare och samtidsskildrare. Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.

 Här är alla visningar av Världens värsta människa av Joachim Trier: 

Lerum 20 augusti, Nääs slott, filmstart 21.00
Facebook:
https://www.facebook.com/events/1473666096417563
I samarbete med Göteborg Film Festival, Lerums kommun, Tollereds biograf – Folkets bio, Nääs fabriker

Trollhättan 1 september, Folkets park, välkommen från 19.00, filmstart 20.30
Facebook:
https://www.facebook.com/events/609788493727351
I samarbete med Göteborg Film Festival, City Trollhättan och Visit Trollhättan Vänersborg

Göteborg 2 september, gräsmattan nedanför Björngårdsvillan i Slottsskogen, DJ från 19.00, filmstart 21.00
Facebook: 
https://www.facebook.com/events/771001630600368/
I samarbete med Göteborg Film Festival & Göteborgs Kulturkalas, Lynk & co, Göteborgs-Posten och Norrlands Ljus Alkoholfri.

Här kan du se Amatörer av Gabriela Pichler:

Biskopsgården 27 aug, Temperaturgatan 8, filmstart 20.45
Film: Amatörer av Gabriela Pichler
I samarbete med Bostadsbolaget Biskopsgården

Med långfilmsdebuten Äta sova dö vann Gabriela Pichler fyra Guldbaggar. Amatörer har hon skrivit tillsammans med Jonas Hassen Khemiri. Filmen utspelas i det lilla samhället Lafors. ”Välkommen till Lafors. Ett svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när en tysk lågpriskedja överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Musse på kommunen får äran att göra reklamfilmen som ska sälja in Lafors. Men Aida och Dana tar upp fighten och riktar sina mobiler och selfiesticks mot alla som inte får vara med. Kampen om vem som har rätt att berätta Lafors historia har börjat.”

Här kan du se En del av mitt hjärta av Edward af Sillén:

Ljungskile 3 september, Ljungskile folkhögskola fotbollsplan, filmstart 21.00
I samarbete med Ljungskilebio, läs mer om utomhusbion här: www.ljungskilebio.se

I Ljungskile visas Edward af Silléns romantiska musikalkomedi En del av mitt hjärta, som är baserad på Tomas Ledins musik och texter. I rollerna: Malin Åkerman, Christian Hillborg, Jonas Karlsson, Pernilla August, Johan Ulveson, Shima Niavarani, Per Andersson, Johan Rheborg.
Isabella, 35, är en driven affärskvinna inom Stockholms finansvärld. När hon åker hem till sin barndoms småstad för att fira sin pappas sextioårsdag känner hon sig som en vinnare, den enda av det gamla skolgänget som det gått riktigt bra för. Isabellas självförtroende kommer av sig när hon inser att Simon, hennes stora tonårsförälskelse, ska gifta sig med Isabellas barndomskompis Molly och att hon inte ens är bjuden på bröllopet. Isabella är van vid att få som hon vill och det stör henne att se Simon så lycklig tillsammans med någon annan. En del av Isabellas hjärta kommer alltid att slå för Simon…