I dag presenterade Film i Väst höstens premiärer och ett urval av alla de inspelningar som kommer att ske under hösten. På plats för att presentera sina nya projekt fanns bland andra Felix Herngren, Christoffer Boe, Abbe Hassan, Emma Hamberg, Amanda Adolfsson och Colin Nutley.

Colin Nutley berättade om andra säsongen av TV4:s tittarsuccé Bröllop, begravning och dop som till hösten spelas in i Ulricehamn. Författarna Emma Hamberg och Denize Karabuda presenterade SVT-serien Sommaren -85 om tre generationer kvinnor i en småstad i 80-talets Sverige. Teamet bakom Måste Gitt berättade om att vi nu får se en tv-serie där orten skildras med humor och dråpligheter och Felix Herngren presenterade ett rykande färskt filmprojekt. En ny familjefilm om monsteragenten Nelly Rapp, baserad på Martin Widmarks bästsäljande böcker och dansk storfilm, Skilt, i regi av Christoffer Boe har vi också att se fram emot. Dessutom kommer Ninja Thyberg till regionen för att fortsätta sin inspelningav filmen om en ung tjej i porrindustrin och Gorki Glaser Müller presenterade idag sin dokumentär om Patricio Galvez, morfadern som desperat kämpade för att få ut sina barnbarn från Syrien.

– Västra Götaland bibehåller sin ställning som Nordens ledande filmregion. På tre år har 55 långfilmer och tv-draman spelats in här. Under hösten ser vi fram emot en lång rad inspelningar som håller den västsvenska filmindustrin stundtals överhettad. Vi ser också fram emot tolv premiärer samt alla samproduktioner som visas på internationella festivaler, närmast Venedig och Toronto, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Bland höstens premiärer märks bland andra Jesper Ganslandts 438 dagar baserad på journalisterna Martin Schibbyes och Johan Perssons gripande biografi, Mikael Håfströms Quick om vår tids största rättsskandal, Rojda Sekersöz En komikers uppväxt som baseras på Jonas Gardells klassiker, Ella Lemhagens Jag kommer hem igen till jul med Peter Jöback i huvudrollen och en ny efterlängtad Sunefilm i regi av Jon Holmberg. Julens stora premiär blir den romantiska musikkomedin En del av mitt hjärta, som bygger på Tomas Ledins musik, i regi av Edward af Sillén.