Film i Väst samproducerar svensk långfilm, dramaserier, internationell film, dokumentärer och korta format. Nu söker vi två Senior Executives för våra svenska samproduktioner vad gäller långfilm och dramaserier.

I tjänsten ingår att ta emot och handlägga ansökningar av svenska långfilmsprojekt och dramaserier. Arbetet består av läsning och analys av en lång rad dokument för urval av projekt samt löpande dialog med externa parter vad gäller till exempel:

  • Läsa och kommentera manus och klippversioner av film och serier
  • Fungera som intern projektledare för ditt område och sammankalla berörda personer inom organisationen för projektens framdrift.
  • Initiera diskussion och förhandling av projektet i samråd med produktionschef och avtalsförhandlare
  • Fungera som rådgivare gällande kreativa och finansiella val, festivalstrategi och distribution i de olika projekten.
  • Närvara vid filmens nationella premiär och vid internationella filmfestivaler och andra mötesplatser för att representera Film i Väst.

Du ingår i produktionsgruppen tillsammans med avtal, kommunikation, produktionsrådgivning och övriga Senior Executives. Utöver handläggning av projekt förväntas du delta i den gemensamma utvecklingen av organisationen både på avdelningsnivå och tillsammans med hela organisationen.

Vi söker dig som har stor erfarenhet från filmbranschen, antingen av produktion och/eller distribution. Du förstår filmbranschens komplexitet samt dess aktuella utmaningar. Du har mycket god kunskap om film och dramaserier och har erfarenhet av att bedöma projekt utifrån en mängd parametrar som till exempel manus/innehåll, färdigställande, distribution och finansiering. Du är van att arbeta mot uppsatta mål, både dina egna och organisationens, och har förmåga att självständigt driva projekt. Du är kreativ och initiativrik, kan hantera många saker samtidigt och är även ordningsam och håller deadlines.

Film i Väst består av 17 medarbetare där alla bidrar, så du är en lagspelare som engagerar dig även utanför ditt eget område. Vi önskar att du har ett brett nätverk i Sverige, helst också i Norden och om möjligt även internationellt, besitter en mycket god kommunikativ förmåga både muntligt och skriftligt samt förstår värdet av att förhålla dig professionellt till uppdraget. Som Senior Executive rapporterar du till produktionschefen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Skicka ansökan med personligt brev och cv till rekrytering@filmivast.se senast den 25 februari.

Frågor besvaras av produktionschef Kristina Börjeson:
kristina.borjeson@filmivast.se eller telefon 076-501 20 66.

Film i Väst är en av Europas ledande regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.