Nu startar inspelningen i Göteborg och Nordkoster av dramathrillern SPRINGFLODEN baserad på Rolf och Cilla Börjlinds roman med bland andra Kjell Bergqvist och Julia Ragnarsson i rollerna. Premiär på SVT 2016.

Nu filmatiseras Rolf och Cilla Börjlinds deckardebut SPRINGFLODEN för TV med inspelningsstart i Göteborg och Nordkoster. Författarparet är också manusförfattare till TV-serien som sänds i tio 45-minutersavsnitt på Sveriges Television nästa år.

Boken, som är den första i en trilogi kring karaktärerna kring Tom Stilton och Olivia Rönning, har sålt över 100 000 exemplar i Sverige och även sålts till ett tjugotal länder. Paret Börjlind är några av Sveriges främsta manusförfattare med flera succéer i bagaget. Förutom de hyllade TV-serierna Morden och Graven har de också skrivit manus till bland annat tjugotalet Beck-filmer.

I huvudrollerna ser vi Kjell Bergqvist (30 grader i februari, Monika Z, En pilgrims död, Fjärde mannen, Bäst före, m.fl.) och Julia Ragnarsson (Bron, Stockholm Stories, Tillbaka till Bromma m.fl.).

Synopsis
En gravid kvinna begravs levande vid en strand på Nordkoster. Det brutala mordet förblir olöst tills den polisstuderande Olivia Rönning tar sig an fallet tillsammans med den före detta kriminalkommissarien Tom Stilton som efter tragiska omständigheter lever som hemlös på Stockholms gator. Fallet får till slut en upplösning med oanade konsekvenser.

I övriga roller ser vi bl.a. Helena Bergström (Medicinen), Dag Malmberg (Bron, Bron II), Johan Widerberg (Happy end), Cecilia Nilsson (Simon och ekarna), Dar Salim (Dicte, Game of Thrones), Mikael Segerström (Miraklet i Viskan), Angela Kovacs (Irene Huss), Kjell Wilhelmsen (30 grader i februari, Min så kallade pappa), Stefan Gödicke (Morden i Sandhamn), Peter Carlberg (Gentlemen), Niklas Hjulström (Flickan som lekte med elden) och Filip Berg (Stockholm stories).

Inspelningen sker i Göteborg, Nordkoster, Stockholm och Costa Rica.

Konceptuerande regissörer av SPRINGFLODEN är Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson, som även står bakom Arne Dahl-serien och Morden i Sandhamn. Regissören Pontus Klänge, som senast regisserat Arne Dahl – Efterskalv, regisserar också några avsnitt.

SPRINGFLODEN är producerad av Filmlance International AB, tillsammans med Film Väst, SVT, Nadcon och Lumiere, i samarbete med ZDF och med stöd från SFI.

För intervjuförfrågan och ytterligare information, kontakta Camilla Nasiell, 070 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se eller Stellan Forsberg, 070 763 97 66, stellan.forsberg@mondayrelations.se.

Bild: Thron Ullberg, Norstedts förlag