Den 21 oktober bjuder Film i Väst in till branschfrukost för dokumentärfilmare där vi spanar om trender tillsammans med Jannik Splidsboel, ny dokumentärfilmskonsulent på Filminstitutet, och Helena Ingelsten, projektledare och producent på SVT Dokumentär. Leder samtalet gör Jenny Luukkonen, ansvarig för dokumentärfilm på Film i Väst.

Vilka teman har vi sett i ansökningar och färdiga filmer? Vilka filmer lockar publik? Ser vi en ökning i hybrid-format? Kom och lyssna, ställ frågor och passa på att träffa dina dokumentärfilmskollegor. Vi bjuder på frukost och efter samtalet arrangeras individuella möten med Jannik och Helena.

Här anmäler du dig

Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg

När: 21 oktober från klockan 09.00

Anmäl dig senast 18 oktober om du vill ha frukost. Vill du ha ett individuellt möte med Helena Ingelsten eller Jannik Splidsboele behöver du anmäla dig senast 14 oktober.

Frukost serveras från klockan 09.00, samtalet pågår mellan 09.30 och 10.15. Bokade samtal startar 10.30.

Film i Västs lokaler är inte helt tillgänglighetsanpassade. Har du särskilda behov, kontakta sigrid.bersmann@filmivast.se så hjälps vi åt med att lösa eventuella problem.

Jannik Splidsboel är sedan januari 2022 dokumentärfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet. Han har varit verksam som producent sedan 90-talet för bland annat RAI och ZDF, studerat film och konst i Köpenhamn och Rom och tagit examen från EAVE. Han är även dokumentärfilmsregissör med ett tiotal lång- och kortfilmer bakom sig som prisats internationellt, bland annat vid Berlinale och IDFA.

Helena Ingelsten är projektledare och producent på SVT Dokumentär och SVT Kortfilm. Med erfarenhet från talangutveckling och ett hundratal olika produktioner på SVT som exempelvis Bergman Revisited, Greta och som producent för kortfilmsserien Kneg arbetar Helena nu mestadels med längre dokumentärfilm. Helena är utbildad journalist och har studerat manus och dramaturgi.