OBS: evenemanget är fullbokat.
För att ställa dig på väntelista, kontakta jenny.luukkonen@filmivast.se.

Film i Väst bjuder in till frukost och samtal med Filminstitutets nya konsulent Axel Petersén och Vera Lanå Bolin från SVT Kortfilm. Vad ser vi för trender inom kortfilm? Är det några nya satsningar på gång? Påverkas kortfilmen av dagens förändringar i film- och tv-branschen? Kom och diskutera, ställ frågor och passa på att träffa dina kortfilmskollegor. Vi bjuder på frukost och efter samtalet finns det möjlighet till enskilda möten med Vera och Axel, där du har möjlighet att presentera dig själv och ställa ytterligare frågor.

Plats: Film i Väst, Kungsgatan 7 i Göteborg
När: 26 april. Frukost serveras från klockan 09.00, samtalet pågår mellan 09.30 och 10.15. Bokade samtal startar 10.30 och avslutas senast 12.00.
Deadline för anmälan: 18 april

Vill du ha ett individuellt möte med Alex Petersén eller Vera Lanå Bolin så anger du det vid anmälan. Film i Väst gör ett urval baserat på de sökandes motiveringar. Besked ges senast 22 april huruvida man har ett möte inbokat eller ej.

Tillgänglighet: Film i Västs lokaler är inte helt tillgänglighetsanpassade. Har du särskilda behov, kontakta christina.bredelius@filmivast.se så hjälps vi åt med att lösa eventuella problem.

Vid frågor om arrangemanget eller din anmälan, kontakta jenny.luukkonen@filmivast.se.

Axel Petersén är manusförfattare och regissör, och sedan november 2023 konsulent för kortfilm och nya format på Svenska Filminstitutet. Han är utbildad i filmregi, fri konst och konsthistoria bland annat på FAMU, Academy of Performing Arts i Prag och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Flera av hans filmer har visats och nominerats till priser, både i Sverige och internationellt. Hans senaste film Syndabocken hade världspremiär på Toronto internationella filmfestival och vann rekordantalet sju Guldbaggar 2024.

Vera Lanå Bolin är redaktör på SVT Dokumentär & SVT Kortfilm där hon jobbar med intake och samproduktion av kortfilm. Vera arbetar också som sociala medie-redaktör och har ansvar för SVT Dokumentärs Instagram. Med erfarenhet från reality-tv, dokumentärfilm och drama har Vera utvecklat innehåll i olika genres och format för broadcast, webb och sociala plattformar. Hon är utbildad tv-producent vid Stockholms dramatiska högskola och har även studerat dokumentärfilm på Biskops Arnö folkhögskola.