I dag, måndag 10 augusti, börjar inspelningen av fransk-svenska filmen INTO THE FOREST (Dans la forêt). Regissör är Gilles Marchand, vars filmer tidigare visats i Cannes.

Filmen handlar om två franska barn som åker till Sverige för att spendera sin semester med sin franska pappa, som bor och jobbar i en svensk storstad. Det är en psykologisk skräckthriller, som gränsar till det övernaturliga.

Filmen produceras i Frankrike av independentbolaget Les Films de Françoise med Film Väst och GötaFilm International och får premiär 2016.

Into the Forest (Dans la forêt) är den tredje långfilmen av den franska regissören och manusförfattaren Gilles Marchand, vars tidigare filmer Who killed Bambi? (2003) och L’autre monde (Black Heaven, 2010) båda valts ut till Cannesfestivalens huvudsektion. Manuset är skrivet av Gilles Marchand och Dominik Moll. Moll har tidigare regisserat två långfilmer som tävlat i Cannes: Harry, en vän som vill dig väl (2000) och Lemming (2007).

Into the Forest handlar om två franska barn som åker till Sverige för att tillbringa sin semester med sin franska pappa, som bor och jobbar i en svensk storstad. Det är en psykologisk skräckthriller, som gränsar till det övernaturliga, en genre som Marchand och Moll även tidigare gjort sig kända för.

Filmen produceras i Frankrike av independentbolaget Les Films de Françoise, som drivs av Valérie Donzelli, Jérémie Elkaïm och Mina Driouche. Donzelli och Elkaïm är även skådespelare, regissör och manusförfattare, kända för filmer som bl a Slåss för livet (La guerre est déclarée, 2011).

Jérémie Elkaïm spelar huvudrollen som pappan i Dans la forêt. Barnen spelas av Timothé Vom Dorp and héo Van de Voorde. I en av de mindre rollerna finns Anna Åström (Viva Hate).

Filmen är en samproduktion med Film Väst och GötaFilm International (Christer Nilson, Frida Hallberg och Olivier Guerpillon) i Sverige. Filmen utspelar sig i sin helhet i Sverige och spelas in i Västra Götaland (Dalsland och Göteborg ) mellan augusti och oktober 2015, med premiär under våren 2016.

Into the Forest distribueras av Pyramide i Frankrike och av TriArt Film i Sverige. Wild Bunch står för international sales.

Media kommer att bjudas in till inspelningen vid ett senare tillfälle.