Postproduktionsbolaget Nordic United med kontor i Stockholm och Göteborg startar nu verksamhet i Trollhättan när de tar över den kombinerade mix- och gradingstudion MIXstudion på Innovatumområdet.

– Vi är glada över att ha tagit över MIXstudion i Trollhättan. Nordic United postproducerar en lång rad bioproduktioner varje år och har saknat en egen bio för ljudmix och grading. Studion uppfyller våra önskningar med råge, säger Hans ”HH” Engström, vd för Nordic United i Stockholm.

Nordic United erbjuder postproduktion av film och tv i Stochkolm och Göteborg. Verksamheten omfattar allt från DIT till full postproduktion med Avidrum, ljudproduktion med foley, vfx, grade och mastering. Den absoluta merparten omfattar scripted drama och cirka 15 procent reklam, dubbing och non-scripted tv.

Nordic United har i dag 21 anställda i Stockholm och Göteborg och samarbetar med ett tiotal frilansare. Bolagets ägs av ett antal anställda.

– Vi kommer bygga om studion så den möter högsta internationella nivå. Vi byter högtalarsystem till JBL och sätter in nya mixerbord. För grading kommer vi över tiden investera i en ny projektor. Vi kommer bjuda in vårt nätverk av frilansare och andra bolag att jobba i bion och vi är övertygade om att vi kommer bidra till att ännu mer film görs i Trollhättan, säger Niclas Merits på Nordic United i Göteborg.

MIXstudion ligger på Åkerssjövägen 4 i Trollhättan, granne med Film i Västs Studio Fares. Under en övergångsperiod har Film i Väst driftat studion för att garantera kapacitet under överproduktion bland bolagen i regionen.

För mer information eller bokningar, kontakta:

  • Niclas Merits, Nordic United GBG 0708-49 71 22 niclas@nordicunited.com
  • Hans ”HH” Engström, Nordic United STHLM 0725-00 50 50 hans@nordicunited.com