Anrika Mixstudion i Trollhättan var nedläggningshotad, men nu går Film i Väst initialt in och garanterar en fortsatt verksamhet. Mix- och gradingstudion kommer att uppgraderas tekniskt och Trollhätteföretaget Enric Productions ansvarar till en början för den tekniska supporten.

I studion finns möjlighet till bioljudmix (7.1), samt grading. Avsikten är att driften av Mixstudion kommer att läggas ut på anbud nästa år.

I Mixstudion har ett stort antal filmer postproducerats genom åren,  filmer som Oscarsnominerade Kongens nei, Guldbaggevinnaren Jag kommer hem igen till jul och Silverbjörnsvinnande Kollektivet.

– Vi är stolta över att Film i Väst, som en viktig aktör för filmbranschen i regionen, kan bidra till att säkerställa att den så viktiga infrastrukturen för högkvalitativ filmproduktion kan fortsätta att utvecklas och finnas till i regionen. Vår förhoppning är att den regionala branschen genom denna satsning fortsätter att utvecklas, säger Mikael Fellenius, vd på Film i Väst.

Bokning av filmmixen sker hos Cattrine Fransson på Film i Väst. Däremot kommer Enric Production, med Henric Andersson i spetsen, att initialt ansvara för den tekniska supporten på plats.