Film i Väst är glada över att kunna presentera Peter Possne som produktionschef. Han får därmed uppdraget att leda produktionsarbetet för en av Skandinaviens mest betydelsefulla samproducenter och finansiärer av film- och tv-drama. Peter Possne tillträder sin tjänst den 1 januari 2018.

– Film i Väst har sedan tidigare haft ett långt samarbete med Peter Possne, som känner verksamheten väl och är insatt i företagets uppdrag och mål. Med honom kommer vi att få en stark ledare med stor kunskap och erfarenhet av film- och tv-branschen, säger Film i Västs vd Mikael Fellenius.

Peter Possne har en mångårig och gedigen erfarenhet från svensk- och internationell filmbransch och har producerat/samproducerat och distribuerat ett 100-tal långfilmer och tv-produktioner. Han har haft ett avgörande inflytande bakom många av de senaste 30 årens största svenska filmsuccéer.

– Det är med stor entusiasm och en hög ambitionsnivå jag ser fram emot att axla uppdraget som ny produktionschef för Film i Väst. Att få vara med och bygga vidare på Film i Västs exempellösa framgång är en spännande utmaning, säger Peter Possne.

Tomas Eskilsson, som varit tillförordnad produktionschef, kommer helt att övergå till sin ordinarie tjänst som strategichef. Han kommer bland annat att arbeta med filmpolitik, omvärldsanalys och strategiska utvecklingsprojekt.

För mer information, kontakta: Mikael Fellenius, mikael.fellenius@filmivast.se mobil: +46 702 938800

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och en av de största finansiärerna av svensk film och tv-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, tv-drama, dokumentär- och kortfilmer. Genom åren har Film i Västs samproduktioner vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande, senast med Ruben Östlunds Palme d’Or för The Square. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 139 Guldbaggar genom åren. Till det kommer ytterligare 271 nomineringar. 2016 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.