28 november 2014 hade dokumentärfilmen Laleh – jag är inte beredd att dö än svensk biopremiär. Filmen fick höga kritikerbetyg och vann de mångas hjärtan när den sändes på SVT i januari. På svenska nationaldagen, 6 juni, sändes en reprisomgång som nu går att se på SVT Play.

Filmen är producerad av Fredrik Egerstrand och Kalle Gustafsson Jerneholm på Svenska Grammofonstudion, Svenska Filmstudion och Egerstrand&Blund i samproduktion med Film Väst.
Läs mer om filmen här. Se den på SVT Play här.

OM filmen:
Som liten klädde Laleh ut sig till prinsessa, för att vänta på den räddande prinsen. Då sa mamma; ”Nej Laleh, det är du som är prinsen, du räddar dig själv”. Laleh följde mammas råd och har under sin karriär tagit hand om hela processen själv. Hon är en av få som är både låtskrivare, producent och artist. Filmen följer Laleh Pourkarim under två år i ett försök att förstå den kreativa processen i en själ som slagit följe med döden i sin resa genom världen och musiken.

Laleh, Sveriges största kvinnliga artist berättar öppenhjärtigt om livet och döden, om musiken och karriären. Om att vara tjej i ett mansdominerat yrke. Om att komma till Sverige som flyktingbarn. Om föräldrarnas liv och död. Och om gåvan hon fick av dem och ansvaret att förvalta den. Sitt liv och sin frihet.

Filmen innehåller specialskriven musik och intima musikaliska scener med Laleh som du aldrig sett henne förut. Bland annat ett oväntat möte med Benny Andersson.